Devrek, Çaycuma ve Gökçebey Kampüsleri TÜBİTAK Bilim Şenliğine Katıldı

TÜBİTAK 4007 Bilim Fuarları Destekleme Programı kapsamında 17-18 Ekim tarihleri arasında Devrek Çaydeğirmeni TOKİ İlkokulu’nda düzenlenen “Bilim ve Sanat Şenliği”nde Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Devrek, Gökçebey ve Çaycuma Gıda ve Tarım Meslek Yüksekokulu bilim projeleri ile yer aldı.

Milli Eğitim Bakanlığı, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ve Çaydeğirmeni Belediyesi ortaklığında oluşturulan etkinliğin açılışına Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, Devrek Kaymakamı Tolga Polat, Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci,  İlçe Jandarma Komutanı  Jandarma Üsteğmen Serkan Koparan,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Turan, Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş, Çaydeğirmeni TOKİ İlkokulu Müdürü Ali Gedikoğlu,  Devrek, Çaycuma ve Gökçebey kampüslerinden çok sayıda  akademik personel ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

2018 yılında TÜBİTAK’ın desteklediği 120 projeden birisi olmayı başaran, ilimizde şimdiye kadar desteklenen üçüncü proje olan Bilim Şenliğinin açılış konuşması İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan tarafından yapılırken, Vali Çınar diğer protokol üyeleri ile birlikte açılış kurdelesini keserek projede emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.

DEVREK, ÇAYCUMA VE GÖKÇEBEY MYO’DAN PROJEYE BÜYÜK KATKI

Proje kapsamında Devrek Meslek Yüksekokulu 9 öğretim görevlisi ve 9 atölye ile Çaycuma Gıda ve Tarım Meslek Yüksekokulu 7 öğretim görevlisi ve 9 atölye ile Gökçebey Mithat Çanakçı Meslek Yüksekokulu 2 öğretim görevlisi ve 2 atölye ile projeye katkıda bulundu.

Toplamda 30 farklı atölyenin kurulduğu, Üniversitemizin 20 farklı atölye ile destek verdiği proje kapsamında, “Hayvan ve Bitki Hücresinin İncelenmesi”, “Atık Yağları Farklı Renklerde ve Şekillerde Sabuna Dönüştürebilirim”, “Çocuk İngilizce Atölyesi”, “Ebru Yapımı”, “Hidrojen Peroksitin Ayrışması”, “Gazetecilik”, “Girişimci Çocuk Atölyesi”, “Programlama Çocuk İşi”, “Programlama Çocuk Oyuncağı”, “Robot Kodlama Etkinlikleri”,  “STEM Eğitimi Kapsamında Çocuklara Algoritmik Düşünce Becerilerinin Kazandırılması LEGO Atölye Çalışması”, “Beden Dili ile İletişim”, “Çiçeğimin Adı ne?”, “Drone Geliştirme Etkinlikleri”, “Fışkıran Sabun Deneyi”, “Lavantadan Kolonyaya”, Sinem Çolak “Mor Bulut”, “Origami”, “Plastik Süt / Sütte Dans Eden Renkler”, “Soğuk Cam Boyama” isimli projeler ile Devrek, Gökçebey ve Çaycuma Gıda ve Tarım Meslek Yüksekokulu büyük beğeni topladı.

Bilim şenliğinde ayrıca Çaydamar Mimar Sinan Ortaokulu, Çaydeğirmeni Çok Programlı Lisesi, Devrek Fen Lisesi öğretmenlerince,   “Zeka Oyunları”, “”ATA Model Uçağım”, “Deneylerle Fen”, “Renkli Bakteriler”,“Yaşamdaki Ritmi Fark Ediyorum”, “Drama”,  “Baston Atölyesi”, “Bocce ile Sosyalleşiyorum”, “Çocuk Hakları ve Kurgusal Duruşma”, “Mancınık ve Araba Yapıyorum”  isimli atölyeler yer aldı.

Yayınlanma Tarihi : 19.10.2018