Denizcilik Fakültesi Öğrencileri ve Mezunları Derneği Taraafından “Denizcilik Zirvesi” Programı Düzenlendi

Denizcilik Fakültesi Öğrencileri ve Mezunları Derneği (BÜDEMDER) tarafından Kdz. Ereğli Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Denizcilik Zirvesi” programına, Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem, Arkas Denizcilik Risk Yönetimi ve Forwarder Müdürü Galip Soykan, Anka Chartering Firması’nın kurucusu ve Gemi Brokerleri Derneği bir önceki dönem Başkanı Şinasi Onur ve Supramar Denizcilik Genel Müdürü ve Gemi Brokerleri Derneği Başkan Yardımcısı Bahadır Tonguç konuşmacı olarak katıldılar.

Zirveye Denizcilik Fakültesi’ni temsilen, Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ersin Açıkgöz, Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Berk Yıldız, Arş. Gör. Umur Bucak ve Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Hakan Demirel katılım gösterdi.

Zirvenin açılış konuşmasını yapan Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem, dünya genelinde nitelikli eğitim almış gemi adamı talebinin artış gösterdiğini vurgulayarak, Türkiye'deki gemi adamlarının dünya denizcilik sektöründe önemli yer teşkil ettiğini sözlerine ekledi. Sunumlarını birlikte yapan Şinasi Onur ve Bahadır Tonguç ise, Brokerlerin hangi uluslararası akreditasyonlara sahip olabileceği, Institute of Chartered Shipbrokers’ın (ICS) rolü, tanker ve kuru yük brokerlerinin potansiyel pazarları konularının üzerinde durdu. Konuşmasına zirvenin önemine ve devamlılık arz etmesi gerekliliğine vurgu yaparak başlayan Arkas Denizcilik Risk Yönetimi ve Forwarder Müdürü Galip Soykan, Arkas’ın hat operatörleri ve terminal operatörleri bazında pazardaki payı, sektörün ulusal ve küresel durumu, uluslararası taşımacılıktaki son eğilimler konularında katılımcıları bilgilendirdi.

Program, Denizcilik Fakültesi Öğretim Üyeleri ve BÜDEMDER Başkanı’nın katılımcılara plaketlerini sunmaları ve fotoğraf çekimleri ile son buldu.

Yayınlanma Tarihi : 11.05.2018