Cumhuriyetimizin 95. Yılı Üniversitemizde Etkinliklerle Kutlandı

Cumhuriyetin ilanının 95. yılı nedeniyle üniversitemizde günün önemine yönelik çeşitli kutlama etkinlikleri düzenlendi. Bu kapsamda, Zonguldak Meslek Yüksekokulu’nda Öğr. Gör. Hasan Karakuzu “Cumhuriyetimizin 95. Yıldönümü” başlıklı bir konferans verdi. Konferansta, demokrasinin en iyi cumhuriyet idaresinde uygulanabildiğinin altını çizen Öğr. Gör. Karakuzu, Atatürk’ün yaşamından anekdotlarla, “cumhuriyet” kavramının tarihsel gelişimine ilişkin bilgiler sundu ve “Türkiye Cumhuriyetinin tarihi, kurucusu Atatürk ile yakından ilgilidir” diye konuştu.

Akademik-idari personel ve öğrencilerin ilgi gösterdiği ve beğeni toplayan konferans soru cevap bölümüyle sona erdi.

Üniversitemiz Çaycuma Kampüsü’nde gerçekleştirilen Cumhuriyet Bayramı etkinliğinde ise, ilk olarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz için bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi ve ardından İstiklal Marşı okundu. Kutlama programı, Öğr. Gör. Melek Toparlak Şahin’in günün anlam ve önemini ifade eden konuşması ile devam etti. Şahin, konuşmasında Cumhuriyet ve değerlerinin önemini vurgularken, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulma aşaması hakkında dinleyicilere bilgiler verdi.

Öğretim elemanlarının ve öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği etkinlik, konuşmasının ardından Öğr. Gör. Melek Toparlak Şahin’e takdim edilen teşekkür belgesi ile sona erdi.

Yayınlanma Tarihi : 31.10.2018