Çaycuma Kampüsünde ‘Dünya Gıda Günü’ Etkinliği Düzenlendi

Üniversitemiz Çaycuma Gıda ve Tarım Meslek Yüksekokulu Gıda Topluluğu ile Gıda Mühendisliği öğrenci topluluğu tarafından 16 Ekim Salı günü  “Dünya Gıda Günü” başlıklı bir etkinlik düzenlendi.

Çaycuma Meslek Yüksekokulu konferans salonunda düzenlenen etkinliğe, Gıda Tarım Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Dr. İrem Uzunsoy, Tarım ve Orman İlçe Müdürü Coşkun Ulutaş, Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zekai Kamitoğlu ile Başkan Yardımcısı Serhat Dereli, TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Zonguldak İl Temsilcisi Tuğrul Dereli, akademik-idari personel ve öğrenciler katıldı.

Etkinliğin açılışında konuşan Obezite ve Diyet Uygulama ve Araştırma Merkezi diyetisyenlerinden Fatma Ahu Darıcı, “Yetersiz beslenme ne kadar tehlikeliyse, sağlıklı olsun ya da olmasın gereğinden fazla besin tüketimi de risk faktörüdür. Gereğinden fazla besin tüketmek obeziteye, obezite ise kardiyovasküler hastalıklar başta olmak üzere birçok hastalığa sebep olur ve hatta bu hastalıklar ölümle sonuçlanabilir” dedi. Zonguldak Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı Begüm Uzun ise konuşmasında, dünya genelinde üretilen gıdaların üçte birinin israf edildiğini, herkese yetecek kadar gıda üretilmesine rağmen diğer başka faktörlere ilave olarak israfın da etkisiyle dünyada 8 yüz milyondan fazla kişinin açlıkla mücadele ettiğini vurgulayarak israf edilen gıdaların ekonomiye verdiği kayıplar üzerinde durdu.

Etkinlikte ayrıca, öğrenciler tarafından hazırlanan “Sıfır Açlık” temalı poster, yazı, karikatür ve afiş gibi materyaller davetlilerden büyük ilgi gördü.

 Dünya Gıda Günü etkinliği, konuşmacı ve öğrencilere teşekkür belgelerinin takdim edilmesi ve fotoğraf çekimi ile son buldu.



Yayınlanma Tarihi : 18.10.2018
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı - Her Hakkı Saklıdır
[]
IPv6 Etkin