Çanakçılar Şirketler Grubu’ndan Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Laboratuvarına Destek

Çanakçılar Şirketler Grubu Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Laboratuvarına cihaz alımı bağışında bulundu. Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Sevim Çelik, Çanakçılar Şirketler Grubu adına Sezai Çanakçı'ya bağışı için teşekkür ederek şunları söyledi: "Hemşirelik öğrencilerinin eğitiminde laboratuar uygulamaları oldukça önemlidir. Laboratuvar ortamında uygulama yapmak; öğrencilerin klinik alandaki uygulamaya çıkmadan önce becerileri artırmada, uygulama sırasında hata yapmalarını önlemede, hasta bakımı ile ilgili deneyimledikleri korku ve anksiyeteyi gidermede etkili olmaktadır. Bilindiği üzere, son yıllarda sağlık bakım sisteminde tıbbi hataların önlenmesi ve hasta güvenliğinin arttırılması, hasta memnuniyeti ve kaliteli sağlık bakım hizmeti kavramları ön plana çıkmıştır. Bu bağlamda da Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Mahmut Özer, Fakültemiz laboratuvarlarının öğrencilerin eğitiminde aktif kullanılmasını sağlamak üzere son teknoloji cihaz ve eğitim maketleri ile donanımının sağlanmasına büyük önem vermiş, bu bağlamda da önemli yatırımlar yapmıştır. 2017-2018 eğitim öğretim yılında bilgisayar destekli simülasyon laboratuvarımız da tamamlanarak eğitim öğretime ve çeşitli sertifika programlarına önemli katkı sağlayacaktır. Bu bağlamda, Çanakçılar Şirketler Grubu Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü laboratuvarına cihaz alımı bağışında bulundular. Çanakçılar Şirketler Grubu adına değerli katkıları için Sayın Sezai Çanakçı’ya Çanakçılar Şirketler Grubuna şahsım ve fakültem adına şükranlarımı sunuyorum.”

Çanakçılar Şirketler Grubu adına Sezai Çanakçı Bülent Ecevit Üniversitesi’nin son dönemdeki gelişmelerin memnuniyet verici olduğunu, sağlıkta eğitime yapılan yatırımların topluma dönüşünün olumlum olacağını vurgulayarak eğitime imkanları ölçüsünde katkı yapmaya devam edeceklerini bildirdi.

Yayınlanma Tarihi : 16.03.2017