Bülent Ecevit Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Projeleri Dikkat Çekmeye Devam Ediyor

Bologna sürecine uyum bağlamında YÖK, 2006 yılında üniversitelerde Sosyal Sorumluluk Projesi dersinin verilmesini kararlaştırmıştır. Üniversitelerin toplumla bütünleşmesini sağlamak amacıyla YÖK, söz konusu dersin tüm üniversitelerde verilmesini uygun bulmaktadır. Bu bakımdan Bülent Ecevit Üniversitesi, Sosyal Sorumluluk Projesi dersini toplumla bütünleşme bağlamında önemseyerek 2007 yılında Ereğli Eğitim Fakültesi’nde Topluma Hizmet Uygulamaları dersi olarak yürütmeye başlamıştır. Daha sonra 2011 yılında üniversitemiz senatosu tarafından alınan kararla değişik birimlerinde SSP900 kodlu zorunlu seçmeli ders olarak açılmıştır. Sosyal Sorumluluk Projesi dersini ve Topluma Hizmet Uygulamaları dersini dönemde yaklaşık 2500 öğrencinin aldığı görülmektedir.

Bülent Ecevit Üniversitesi bünyesinde 2016 Bahar döneminde Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali AZAR’ın koordinatörlüğünde Sosyal Sorumluluk Projeleri Koordinatörlüğü kurulmuştur. Bu koordinatörlüğün kurulması ile sorumlu öğretim üyeleri ile beraber üniversitemiz öğrencileri 118 Sosyal Sorumluluk Projesine imza atmıştır. Bu projelerin ana temalarını Sağlık, Kültür-Sanat, Çevre, Çocuk, Yaşlı, Engelli, Toplum ve Hayvan Hakları Projeleri oluşturmaktadır. Sosyal Sorumluluk Projeleri Koordinatörü Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali AZAR’ın başkanlığında birim koordinatörleriyle beraber 2016-2017 yılının ana temaları Güz döneminde “Milli Birlik ve Beraberlik”, Bahar Döneminde “Çocuk” olarak belirlenmiştir. 2016-2017 yılında Çocuk başlığı altında 85 proje, Milli Birlik ve Beraberlik başlığı altında 35 proje ve diğer proje başlıkları altında 108 proje başarılı bir şekilde tamamlanmıştır. “Karaelmasın aydınlık yüzü” başlığı altında Zonguldak ve değerleri” ana temasının 2017-2018 eğitim öğretim yılı boyunca yapılması tüm birim koordinatörleri tarafından oy birliği ile belirlenmiştir. Bülent Ecevit Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Projeleri Koordinatörlüğünce yapılan çalışmalar her geçen gün daha da ses getirmeye devam edecektir.

Yayınlanma Tarihi : 02.11.2017