Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç Dr. Özge Duygu Okur, Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Özge Algan Cavuldak, Bölüm Başkan Yardımcısı ve Topluluk Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ümran Alan, Arş. Gör. Saide Başak Arıkan ve 49 kişilik öğrencinin katıldığı teknik gezide öncelikle fabrika ve ürünleri hakkında bilgi verildi. Fabrika müdürü Necla Gültepe’nin katkılarıyla Gıda Mühendisleri Gamze Başbuğ, Buğra Bilki ve Murat Toprak’ın eşliğinde kaşar peyniri, lor peyniri, tereyağı, beyaz peynir ve mozzarella, üretimi yapan fabrikanın üretim, dinlendirme, paketleme ve depolama departmanları öğrencilere gezdirilerek ve prosesler hakkında bilgi verildi. Departmanların gezilmesinin ardından öğrencilerin merak ettikleri sorular cevaplandırıldı. Fabrika personelinin güler yüzlü ve misafirperver yaklaşımı yanında mesleki deneyim kazanmak adına gerçekleştirilen teknik gezide öğrenciler teorikte öğrendikleri proseslerin bir gıda fabrikasında uygulanabilirliğini görmekten dolayı son derece memnuniyet duydular.