“Bir Ülke Bir İnsan” Programı Suriye’nin Tanıtımıyla Başladı

Üniversitemiz,  Medeniyet Araştırmaları ve Değerler Eğitimi Uygulama Araştırma Merkezi  (MEDEM) tarafından gerçekleştirilen ve uluslararası öğrencilerinin ülkelerini tanıtmayı amaçlayan ‘Bir Ülke Bir İnsan’ programı Suriye’nin tanıtımıyla başladı. ‘Bir Ülke Bir İnsan’ programının Suriye ile başlamasında ‘Zeytin Dalı Harekatı’nın etkili olduğu öğrenildi.

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü öğrencisi Suriyeli Selma Albuni’nin sunumu öncesi, program hakkında bilgi veren MEDEM Müdürü Uzman Elif Gür, “Kadim medeniyetimizin gelişmesindeki en önemli etkenlerin başında kültürel etkileşim yatmaktadır. Ülkemizde birer kültür elçisi durumunda olan uluslararası öğrencilerimiz aracılığıyla ülkelerindeki hayatı, değerleri ve kültürü aktarmaları için böyle bir çalışma başlatıldı. ‘Bir Ülke Bir İnsan’ programı dönem sonuna kadar devam edecek. Umarız bu program, nitelikli tanışma ve kaynaşmaya vesile olur. Katılımları dolayısıyla öğrencilerimize, destekleri dolayısıyla Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Ali Azar’a teşekkür ediyorum.” dedi.

Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Azar: “Uluslararasılaşma Üniversitemizin en önemli hedeflerinden biridir.”

Uluslararasılaşma, üniversitelerinin en önemli hedeflerinden biri olduğunu belirten Üniversitemiz Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Azar, ‘Bir Ülke Bir İnsan’ programı ile ilgili olarak, “Önceki Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Özer’in ortaya koyduğu vizyon çerçevesinde uluslararası öğrenci sayımız bine yaklaştı. Bizlerde, ortaya konan bu vizyonu en iyi şekilde devam ettireceğiz. 67 ülkeden gelen uluslararası öğrencilerimizin kültürümüzü tanıyarak birer kültür elçisi olacaklarına inanıyorum. Bu kapsamda Medeniyet Araştırmaları ve Değerler Eğitimi Araştırma Uygulama Merkezimiz tarafından uluslararası öğrencilerimizin kendi ülkelerini tanıtmalarını sağlayan bu programı da ayrıca önemsiyor, ilk programın Suriye ile başlamasını da anlamlı buluyorum. Bu vesileyle programı başlatan MEDEM yöneticilerimize ve programa katkı veren uluslararası öğrencilerimize şükranlarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Yayınlanma Tarihi : 26.02.2018