
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) akademisyenleri, “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları 2025” listesine adını yazdırdı.
Elsevier ve Stanford Üniversitesi iş birliğiyle yürütülen ve Scopus veri tabanı verileri doğrultusunda hazırlanan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları 2025” listesi açıklandı. Dünya genelinde ilk yüzde 2’lik dilime giren bilim insanlarının belirlendiği prestijli listede, BEUN akademisyenleri de yer aldı. Dünya çapında üst düzey araştırmacıların nitelikli yayın sayısı, atıf oranı, h-indeksi ve uluslararası akademik etki ölçütleri dikkate alınarak gerçekleştirilen değerlendirmede BEUN; hem uzun dönemli birikimi temsil eden “Kariyer Boyu Etki” hem de güncel üretkenliği simgeleyen “Son Bir Yıl – 2025 Etki” kategorilerinde adından gururla söz ettirdi.
Kariyer Boyu Başarı ve Güncel Bilimsel Üretkenlik Bir Arada
Açıklanan sonuçlara göre, BEUN’un yarınlara yön veren ve bilim dünyasında iz bırakan 4 akademisyeni “Kariyer Boyu Etki” kategorisinde yer alarak uluslararası alandaki yetkinliğini kanıtladı. 2025 yılı performansının mercek altına alındığı “Son Bir Yıl” değerlendirmesinde ise BEUN’un Fen, Matematik ve Denizcilik Fakültesinden akademisyenler listeye girerek nitelikli bilimsel üretim gücünü uluslararası ölçekte ortaya koydu.
Dünya bilim camiasında Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesini başarıyla temsil eden akademisyenler şu isimlerden oluştu:
Kariyer ve 2025 Yıllık Etki Kategorisine Giren Akademisyenler
Prof. Dr. Masahiro Yamamoto (Fen Fakültesi)
Prof. Dr. Türkan Kopaç (Fen Fakültesi)
Prof. Dr. Baki Hazer (Fen Fakültesi - Emekli Öğretim Üyesi)
Doç. Dr. Aytaç Altan (Mühendislik Fakültesi)
2025 Yıllık Etki Kategorisine Giren Akademisyenler
Prof. Dr. Baki Hazer (Fen Fakültesi - Emekli Öğretim Üyesi)
Prof. Dr. Masahiro Yamamoto (Fen Fakültesi)
Prof. Dr. Türkan Kopaç (Fen Fakültesi)
Doç. Dr. Aytaç Altan (Mühendislik Fakültesi)
Prof. Dr. Masahiro Yamamoto (Fen Fakültesi)
Prof. Dr. Türkan Kopaç (Fen Fakültesi)
Doç. Dr. Aytaç Altan (Mühendislik Fakültesi)
Doç. Dr. Memduh Karalar (Mühendislik Fakültesi)
Doç. Dr. Kubilay Bayramoğlu (Mühendislik Fakültesi)
Doç. Dr. Murat Bayraktar (Denizcilik Fakültesi)
Doç. Dr. Ali Narin (Mühendislik Fakültesi)
Doç. Dr. Seçkin Karasu (Mühendislik Fakültesi)
Doç. Dr. Onur Yüksel (Denizcilik Fakültesi)
Rektör Ulusoy: “Üniversitemizin Dünya Çapındaki Görünürlüğünü Her Geçen Gün Artırıyoruz”
Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları 2025 Listesi’nin açıklanmasının ardından açıklamada bulunan BEUN Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ulusoy, şu sözleri ifade etti:
“Değerli akademisyenimizlerin, uluslararası akademik camiada en etkili bilim insanları arasında gösterilmesi bizler için büyük gururdur. Bilimin sınırlarını zorlayan, üreten ve toplumsal faydaya dönüştüren araştırmacılarımızın nitelikli çalışmaları, üniversitemizin uluslararası görünürlüğünü her geçen gün daha yukarıya taşımaktadır. Kariyer boyu etki yaratan hocalarımızın birikimi ile güncel araştırmalarıyla dünya çapındaki listelere giren akademisyenlerimizin üretkenliği, genç araştırmacılarımız için de yol aydınlatıcı bir kılavuz niteliğindedir. Üniversitemizi dünyada ve ülkemizde gururla temsil eden, nitelikli yayın ve araştırmalarıyla bilim dünyasına değer katan kıymetli akademisyenlerimizi yürekten tebrik ediyor; başarılarının devamını diliyorum.”