BEUN’dan Lisansüstü Eğitime İki Yeni Program

BEUN’dan Lisansüstü Eğitime İki Yeni Program

Küçült Yazı Tipi Büyüt

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN), lisansüstü eğitim olanaklarını İngilizce Öğretmenliği Tezli Yüksek Lisans ve Tıbbi Biyoloji Doktora programlarıyla genişleterek akademik uzmanlaşma ve bilimsel araştırma alanındaki eğitim imkânlarını artırdı.

BEUN’un lisansüstü eğitim kapasitesi genişliyor

BEUN bünyesinde açılan yeni lisansüstü programlar kapsamında, Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde İngilizce Öğretmenliği Yüksek Lisans Programı, Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesinde ise Tıbbi Biyoloji Doktora Programı açıldı. Farklı disiplinlerde akademik gelişimi destekleyen bu programlarla öğrencilerin uzmanlık alanlarında bilgi ve birikimlerini derinleştirmeleri, bilimsel araştırma süreçlerinde yer almaları ve akademik yetkinliklerini geliştirmeleri amaçlanıyor.

BEUN Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ulusoy, açılan yeni lisansüstü programlara ilişkin yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri dile getirdi:

“Üniversitemizin lisansüstü eğitim olanaklarını genişleterek farklı disiplinlerde akademik uzmanlaşmayı ve bilimsel araştırmaları desteklemeye yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sosyal Bilimler Enstitümüz bünyesinde açılan İngilizce Öğretmenliği Yüksek Lisans Programı ile Sağlık Bilimleri Enstitümüz bünyesinde açılan Tıbbi Biyoloji Doktora Programının, öğrencilerimizin akademik gelişimlerine katkı sunacağına ve ilgili alanlarda bilimsel bilgi üretimini destekleyeceğine inanıyorum.

Üniversite olarak yalnızca eğitim olanaklarımızı çeşitlendirmeyi değil; aynı zamanda araştırma kültürünü güçlendirmeyi, akademik yetkinlikleri geliştirmeyi ve ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesine katkıda bulunmayı önemsiyoruz. Yeni lisansüstü programlarımızın bu hedefler doğrultusunda üniversitemizin akademik gelişimine katkı sağlayacağına inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle ilgili lisansüstü programlarımızın açılmasında bizlere verdikleri kıymetli desteklerden dolayı Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanımız Sayın Prof. Dr. Erol Özvar ile YÖK ailesine şükranlarımı sunuyorum. Bununla birlikte bu süreçte emeği geçen tüm akademik ve idari personelimize yürekten teşekkür ediyorum. Yeni programlarımızın üniversitemize, şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”


Yayınlanma Tarihi : 15.10.2026