Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ve Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde gerçekleştirilecek olan “Gençlik Politika Belgesi Vizyon Çalıştayı”nın ön toplantısı yapıldı.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ve Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde gerçekleştirilecek olan “Gençlik Politika Belgesi Vizyon Çalıştayı” kapsamındaki ön toplantı gerçekleştirildi. BEUN Senato Salonu’nda gerçekleştirilen ön toplantıya, BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu ve Prof. Dr. Servet Karasu, Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel Genel Sekreter Prof. Dr. Zehra Safi Öz, Zonguldak Gençlik Hizmetleri Müdürü Erhan Yavaş ve akademisyenler katıldı.
Toplantı açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Özölçer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde, Gençlik ve Spor Bakanlığı yönetiminde yapılacak olan “Gençlik Politika Belgesi Vizyon Çalıştayı”nın 81 ilde gerçekleştirileceğini ve buradan çıkan tartışma ve çözüm önerileri bağlamında hazırlanacak raporların Türkiye Cumhuriyeti gençliğinin geleceği açısından büyün önem arz ettiğini belirtti. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi olarak bu çalıştayın ortağı olmaktan büyük gurur duyduklarını belirten Rektör Özölçer, 19 Aralık 2024’te çalıştay kapsamında BEUN Genç Ofis’te gerçekleştirilecek atölye çalışmaları neticesinde elde edilecek sonuçların, on yıllık bir gençlik programının ve hedeflerinin de temeli olacağının sorumluluğunun altını çizerek, çalıştaya olan katkılarından dolayı Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile BEUN akademisyenlerine teşekkürlerini sundu.
Toplantının açılışında söz alan Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel ise ilk olarak 2013’te ortaya konan Gençlik Politika Belgesi’nin yenilenerek Türkiye’nin önündeki on yılı kapsayacak biçimde gençlerin güncel ihtiyaç ve sorunları ile bunlara önerdikleri çözüm yollarının belirlenmesi hususunda yeni bir çalıştayın gerçekleştirileceğini belirtti. 81 ili kapsayacak çalıştayların Zonguldak kısmında BEUN ile ortak bir çalıştay düzenlemekten büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Yüksel, çalıştay çıktılarının Türkiye için hayırlara vesile olacağını temenni ettiğini dile getirdi.
Konuşmaların ardından Gençlik Politika Belgesi Vizyon Çalıştayı çerçevesinde Gençlik ve Spor Bakanlığının hazırladığı tanıtım videosu izlendi. Ardından çalıştay ile ilgili bilgilendirme yapılarak akademisyenlerin önerileri ve tartışmaları neticesinde gerçekleştirilecek atölye çalışmalarına yönelik yol haritası belirlendi.
Toplantı, toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.