
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN), Cumhuriyet’in ilanının 103’üncü yıl dönümü dolayısıyla il genelinde düzenlenen resmî tören ve kutlama programlarında yerini aldı. İki gün boyunca devam eden etkinliklerde; BEUN Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ulusoy’a vekâleten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tekin Akdemir yer alarak şehir protokolü, öğrenciler ve vatandaşlarla bir araya geldi.
Valilik Önünde Çelenk Sunma Töreni
Kutlama programı, 28 Ekim Çarşamba günü Zonguldak Valiliği önünde gerçekleştirilen Çelenk Sunma Töreni ile başladı. Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, Garnizon Komutanı Deniz Albay Mustafa Güzel ve Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Törene BEUN’u temsilen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tekin Akdemir katıldı. Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından sona erdi.
Valilik Makamında Tebrikat Töreni
29 Ekim Perşembe günü program, Zonguldak Valiliğinde düzenlenen Tebrikat Töreni ile devam etti. Vali Osman Hacıbektaşoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen törene; AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Muammer Avcı ve Ahmet Çolakoğlu, Yeni Parti Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğ Ertuğrul, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Deniz Albay Mustafa Güzel, Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Kapağan, BEUN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tekin Akdemir ve il protokolü katıldı.
Kemal Köksal Stadyumunda Coşkulu Kutlama ve Geçit Töreni
Tebrikat Töreni’nin ardından kutlama programı Kemal Köksal Stadyumunda düzenlenen törenle devam etti. Törene; Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu ve eşi Güney Hacıbektaşoğlu Hanımefendi, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Muammer Avcı ve Ahmet Çolakoğlu, Yeni Parti Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğ Ertuğrul, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Deniz Albay Mustafa Güzel, Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Kapağan, BEUN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tekin Akdemir, il protokolü, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Vali Hacıbektaşoğlu, Başkan Erdem ve Garnizon Komutanı Güzel, vatandaşların bayramını kutladı. Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı okundu. Halk oyunları gösterileri ve Cumhuriyet konulu yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle süren program, geçit töreni ile tamamlandı. Gaziler, eğitim camiası, sivil toplum kuruluşları ve kentin simgesi olan madencilerin yer aldığı geçit töreni coşkulu anlara sahne oldu.
Bayram, Cumhuriyet Resepsiyonu ile Son Buldu
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri, Vali Osman Hacıbektaşoğlu ve eşi Güney Hacıbektaşoğlu Hanımefendi ev sahipliğinde Polis Evinde düzenlenen Cumhuriyet Resepsiyonu ile devam etti.
Cumhuriyetin ilanının 103. yılı anısına düzenlenen resepsiyona; AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Muammer Avcı ve Saffet Bozkurt, Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Kapağan, Zonguldak İdare Mahkemesi Başkanı Mehmet Sümen, BEUN Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Tekin Akdemir, Prof. Dr. Servet Karasu ve Prof. Dr. Hande Aydemir, il protokolü, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.
Vali Hacıbektaşoğlu törene katılan tüm il ve ilçe protokolü ile polis teşkilatı, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve basın mensuplarının Cumhuriyet Bayramı’nı tebrik ederek nice millî bayramlara erişmeyi temenni ettiğini ifade etti.
Cumhuriyet Resepsiyonu; BEUN Devlet Konservatuvarının gerçekleştirdiği müzik dinletisi, bayramlaşma ve günün anısına çekilen hatıra fotoğrafları ile sona erdi.























