BEÜ’de  Uluslararası Öğrenciler İçin Oryantasyon Toplantısı Düzenlendi

BEÜ Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü, üniversitemizde öğrenim gören uluslararası öğrencilere yönelik bir oryantasyon toplantısı düzenledi. 14 Mart Çarşamba günü Tahir Karaoğuz Toplantı salonunda gerçekleştirilen etkinliğe, Uluslararası Öğrenci Ofisi Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Murat İnce, Dış İlişkiler Genel Koordinatörü Okt. Okşan Dağlı, Erasmus+, Mevlana Kurum Koordinatörü Okt. Dinçer Biçer ve Öğrenci İşleri Daire Başkanı Fehmi Gür ve Yabancı Uyruklu öğrencilerden sorumlu memur Ömer Çakır katıldı.

Yoğun bir katılımın olduğu toplantı, uluslararası öğrencilerimizin hazırladığı kısa tanıtım videosunun izlenmesi ile başladı. Daha sonra; toplantının açılış konuşmasını yapan Dr. Öğretim Üyesi Murat İnce şunları söyledi: “2017-2018 eğitim ve öğretim yılında, 69 farklı ülkeden toplam 975 uluslararası öğrenci, üniversitemizde öğrenim görüyor. Dünya’nın dört bir yanından ülkemize gelen, üniversitemizde öğrenim görmeye hak kazanmış tüm öğrencilerimizi kutluyorum. Uluslararası öğrenci ofisi olarak temel misyonumuz, farklı milletlerden, kültürlerden gelmiş siz değerli öğrencilerimizin Türkiye’deki yaşamlarını kolaylaştırmak, eğitim öğretim süresince sizler ve bölümleriniz arasında bir köprü görevi yapmaktır. Sınırların ortadan kalktığı, büyük bir değişim ve dönüşümün yaşandığı bilgi çağında, topluma eğitimli ve donanımlı bireyler kazandırmak, üniversitelerin en önemli vazifesidir. Bu anlamda, üniversitemiz, gerek fiziki şartları gerekse akademik ve idari kadrosuyla sizlerin iyi bir eğitim almanız için gereken çalışmaları yapmaktadır. Bu noktada; uluslararası öğrencilerin sorunlarının çözüm noktasında bizleri destekleyen, uluslararası öğrencilere yönelik etkinlikler düzenleme konusunda bizlere öncülük eden üniversitemiz Rektör V. Sn. Prof. Dr. Ali Azar’a teşekkürlerimi sunuyorum.

Uluslararası Öğrenci Ofisi koordinatörünün değerlendirmelerinin ardından, öğrenciler, yıl içinde düzenlenecek etkinliklerin içeriği, eğitim-öğretim süreçleri ve karşılaştıkları sorunlar hakkında düşüncelerini paylaştılar. Dış İlişkiler Genel Koordinatörü Okt. Okşan Dağlı, Erasmus+, Mevlana Kurum Koordinatörü Okt. Dinçer Biçer ve Öğrenci İşleri Daire Başkanı Fehmi Gür öğrencilerden gelen soruları yanıtladılar ve çözüm noktasında önerilerini öğrencilerimizle paylaştılar. Oryantasyon toplantısı, öğrencilere verilen kokteyl ile son buldu.

Yayınlanma Tarihi : 15.03.2018