BEÜ’de Uluslararası Öğrenciler için Masa Tenisi Turnuvası Düzenlendi

Üniversitemizde 16-19 Nisan tarihleri arasında uluslararası öğrencilerimizin organize ettiği masa tenisi turnuvası düzenlendi. 24 farklı ülkeden yabancı uyruklu öğrencimizin yarıştığı müsabakalarda Yemen Cumhuriyeti’nden Ahmad Albanna ile Türkmenistan’lı Yazgeldi Saparov isimli öğrencilerimiz final maçını oynadılar. Büyük heyecanın yaşandığı final maçını BEÜ Dış İlişkiler Genel Koordinatörü Öğr. Gör. Okşan Dağlı, üniversitemiz Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörü Mustafa İnan, Erasmus+ Koordinatörü Öğr. Gör. Dinçer Biçer ve BEÜ Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Murat İnce uluslararası öğrencilerimizle birlikte izlediler. Final maçını Yemen Cumhuriyeti’nden Ahmad Albanna adlı öğrencimiz kazanarak masa tenisi turnuvasında şampiyon oldu. Kazanan ve finalist olan öğrencilerimize madalyalarını takdim eden BEÜ Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Murat İnce şunları ifade etti:

“Yabancı uyruklu öğrenciler, üniversitemizin uluslararasılaşma çalışmalarının en önemli boyutunu oluşturmaktadır. Farklı renklerden, dillerden, kültürlerden öğrencilerimizin üniversitemizde öğrenim görmesi bizi ziyadesiyle mutlu ediyor. Öğrencilerimizin sosyal ve sportif faaliyetler yoluyla paylaşımlarının artmasını, ülkemize, şehrimize ve üniversitemize duydukları aidiyet hislerinin güçlenmesini arzu ediyoruz. Bu türdeki faaliyetlerimiz her eğitim-öğretim yılında çeşitlenerek devam ediyor. Bu vesileyle; uluslararası öğrencilere yönelik etkinlikler düzenleme konusunda bizleri her zaman teşvik eden, destekleyen üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı’ya teşekkürlerimi sunuyorum.

Yayınlanma Tarihi : 19.04.2018