Besyo, Devlet Konservatuvarı ve Güzel Sanatlar Fakültesi 2018 Yılı Mezuniyet Törenler Gerçekleştirildi

Güzel Sanatlar Fakültesi, Devlet Konservatuvarı ile Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu 2017-2018 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni 18 Haziran Pazartesi günü Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde saat: 19:30’da gerçekleştirildi.

Törene Rektör Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemal Büyükgüzel, Yüksekokul Müdürleri ve Fakülte Dekanları, akademik ve idari personel ile mezun öğrenciler ve aileleri katıldı. Üç bölümün okul birincilerinin yaptığı konuşmalarla başlayan Törende ilk olarak Güzel Sanatlar Fakültesini 1.’likle bitiren Sümeyye Aydemir kürsüye çıktı. Aydemir konuşmasında, okul hayatı boyunca kendisinden desteklerini esirgemeyen hocalarına ve başarısında emeği geçen ailesine teşekkür etti. Ardından Beü Devlet Konservatuvarı 1.’si Muhammet Mustafa Karayel konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkarak bir çalgı yapımcısı olarak okulunu başarı ile bitirmenin mutluluğunu yaşadığını ve Beü Devlet Konservatuvarının Çalgı Yapım Bölümünü en iyi icra eden okulların başında geldiğini belirterek başarısında katkısı olan hocalarına ve ailesine teşekkür etti. Son olarak konuşmasını yapmak üzere Beden Eğitim ve Spor Yüksekokulu 1.’si Muhammet Semiz kürsüye çıktı ve Besyo öğrencisi olarak mezun olmanın mutluluğu ve gururunu taşıdığını, üzerinde emeği olan bölüm hocalarına teşekkür etti.

Bölüm 1.’lerinin konuşmalarının ardından Beü Devlet Konservatuvarı Meslek Yüksekokulu Müdürü Sayın Dr. Öğretim Üyesi İlker Kömürcü’de konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıktı. Kömürcü, öğretim elemanlarına hitaben yaptığı konuşmasında “öğretim elemanlarının bu süreçte var güçleri ile çalıştıklarını, öğrencilerimize öz saygılarını hatırlatan, 4 yıl önce lise mezunu olarak üniversitemize gelen öğrencilerimizi çağdaş değerlerle donatılmış bireyler haline getirdikleri için teşekkür ettikten sonra velilere hitap ederek “Çocuklarını bu günlere getirebilmek için çok emek harcadıklarını ama bugün buna değdiğini ve aileleri kutladığını çocuklarını kendilerine vatanını, bayrağını ve milletini seven bireyler olarak teslim etmekten gurur duyduklarını” söyledi. Kömürcü, son olarak öğrencilere hitaben yaptığı konuşmasında ise öğrencilere bundan sonraki hayatlarında başarılar diledi. Ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan Beü Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı “Üniversitemizin adının bile kuruluşundan bu yana 3 defa değiştiğini bunun da üniversitemizin değişimci yapısını gösterdiğini vurgularken, Üniversitemizin uluslararası değişim programlarıyla artık dünyanın her bir tarafına yayıldığını ve yayılmaya devam edeceğinin gittikçe daha da güçleneceğini” ifade etti. Velilere hitabında ise, “Çocuklarının aileleri gözünde her zaman çocuk kalacaklarını fakat artık büyüdüklerini onlara güvenmeleri gerektiğini, geleceğimizin çocuklarımızın elinde olduğunu” vurguladı. Öğrencilere ise, “Edindikleri tecrübelerin her zaman işlerine yarayacağını, her zaman ve her yerde kendinize güvenin, dik durun” diyerek bundan sonraki hayatlarında başarılar diledi.

Güzel Sanatlar Fakültesini, Devlet Konservatuvarını, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunu derece ile bitiren öğrencilere ödülleri Rektör Prof. Dr. Mustafa Çufalı tarafından takdim edildikten sonra öğrencilere diplomaları verilerek mezun öğrenciler, öğretim elemanları eşliğinde mezuniyet yemini ettiler ve müzik eşliğinde keplerini fırlatarak mezuniyetlerini coşkuyla kutladılar.

Yayınlanma Tarihi :