Alaplı Meslek Yüksekokulunda Lise Öğrencilerine Çanakkale Zaferi konulu Konferans Verildi

Alaplı Meslek Yüksekokulu 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferinin 102. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında, Lise Öğrencilerine; 110 yaşında vefat eden Dünyanın en yaşlı ve son Çanakkale Gazisi Karadeniz  Ereğlili Hüseyin Kaçmaz'ın oğlu, Dünya Barış Elçisi Turgut Kaçmaz tarafından Çanakkale Zaferi konulu konferans verildi. 22 Şubat 2017 Çarşamba günü Alaplı Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda düzenlenen program Alaplı’daki Liselerde okuyan Öğrencilerin katılımlarıyla gerçekleşti.  Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının  ardından  Çanakkale Zaferi konulu konferansı vermek üzere sahneye çıkan Turgut Kaçmaz, Çanakkale Savaşları ve Kurtuluş savaşlarında Türk askerlerinin can vermek suretiyle ülkeyi vatan haline getirdiklerini vurgulayarak: “Bu yurdun her karış toprağı şehit dedelerimizin temiz kanıyla yoğrulmuştur, babam da bu vatan için savaşanlardan biridir, bu vatan için on dört yıl savaşmıştır. Bizim için vatan da bayrak da namusumuzdur, şerefimizdir," dedi. Duygu dolu anların yaşandığı konferans bitiminde Turgut Kaçmaz davetliler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.

Yayınlanma Tarihi : 23.02.2017