Alaplı Meslek Yüksekokulunda Çanakkale Zaferi konulu Konferans Verildi

110 yaşında vefat eden Dünyanın en yaşlı ve son Çanakkale Gazisi Karadeniz  Ereğlili Hüseyin Kaçmaz'ın oğlu, Dünya Barış Elçisi Turgut Kaçmaz Alaplı Meslek Yüksekokulunda Çanakkale Zaferi konulu konferans verdi. 21 Şubat 2017 Salı günü  Alaplı Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda  düzenlenen program Alaplı Kaymakamı Saim Eskioğlu, Alaplı Garnizon Komutanı J.Üstğm. Fuat Gençer, Alaplı Meslek Yüksekokul Müdürü Yrd.Doç.Dr.Rıfkı Henden, Alaplı ve Ereğli Protokol Üyeleri, Akademik-İdari Personel ve öğrencilerin katılımlarıyla gerçekleşti. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından açılış konuşması yapan Alaplı Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd.Doç.Dr.Rıfkı Henden; Çanakkale Savaşının önemi ile ilgili bir konuşma yaptı. Henden’in konuşmasından  sonra Çanakkale Zaferi konulu konferansı vermek üzere sahneye çıkan Turgut Kaçmaz, Çanakkale Savaşının Türk Milleti için büyük bir destan olduğunu belirterek bu destanın büyük özveriler sayesinde yazıldığını söyledi. Zaferin kazanılmasında en büyük özveri sahiplerinden birinin de analar olduğunu ifade eden Turgut Kaçmaz, şehit haberinin alındığında  öncelikle anaların yüreklerinin yandığını ifade etti.

Duygu dolu anların yaşandığı konferans bitiminde Turgut Kaçmaz davetliler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı. Konferans sonrasında Alaplı Meslek Yüksekokulu Yemekhanesinde Çanakkale ile ilgili fotoğraf ve materyal sergisi gezildi. Konferansa katılan misafirlere yemekhanede buğday çorbası ikram edilmesiyle program sona erdi.

Yayınlanma Tarihi : 23.02.2017