Akademisyenlerimizin Başarısı

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği (EEM) Bölümü öğretim üyeleri ve öğretim elemanları, International Conference on Engineering Technologies 2017 (Uluslararası Mühendislik Teknolojileri Konferansı 2017)’den Best Paper Award  (En İyi Yayın) ödülü ile döndüler.

Konya’da 7-9 Aralık 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilen konferansta, EEM Bölümünden Prof. Dr. Zehra Saraç, Yrd. Doç. Dr. Rıfat Hacıoğlu, Öğr. Gör. Aytaç Altan ve Arş. Gör. Seçkin Karasu, “The Effects on Model Performance of Validation Methods for Wind Speed Prediction (Rüzgar Hız Tahmini İçin Doğrulama Metotlarının Model Performansı Üzerine Etkileri)” başlıklı çalışmaları ile 617 yayın arasında En İyi Yayın ödülünü kazanandılar.

BEÜ Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) tarafından desteklenen çalışmada, üniversitemizin Farabi Kampüsünde kurulan rüzgâr tribünden 2012 yılında elde edilen gerçek veriler kullanıldı. Farklı modellerle rüzgâr hızı ve güneş radyasyonu tahmin çalışmalarını sürdüren ekip, bu araştırmada rüzgâr hızı tahminini doğrulama metotlarının tahmin başarısına etkilerini inceledi.

Öğretim üyelerimizi ve öğretim elemanlarımızı kutlar, başarılarının devamını dileriz.

Yayınlanma Tarihi : 11.12.2017