‘Ağabey Köksal Toptan’ Kitabının İmza Günü Yoğun Katılımla Gerçekleşti

Üniversitemizce yayımlanan,  eski Zonguldak Milletvekili ve 23. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Köksal Toptan ile siyasi hayatı ve aile yaşamına ilişkin anılarını içeren söyleşi kitabı ‘Ağabey Köksal Toptan’ın imza günü 29 Mart Perşembe günü Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Üst düzey protokolden yoğun katılımın olduğu imza gününe; 19 ve 20. Dönem Bartın, 16, 17, 18, 22 ve 23. Dönem Zonguldak Milletvekili ve 23. Dönem TBMM Başkanı Sayın Köksal Toptan ve eşi Saime Toptan, İçişleri eski Bakanı ve 18. Dönem Gümüşhane, 19, 20 ve 22. Dönem Bayburt Milletvekili Sayın Ülkü Gökalp Güney, 20. ve 21. Dönem Ankara Milletvekili Sayın Saffet Arıkan Bedük,  20. ve 21. Dönem Ardahan Milletvekili Sayın Saffet Kaya, 20. Dönem Konya, 21. Dönem Manisa, 22. ve 23 Dönem Elazığ Milletvekili Sayın Mehmet Necati Çetinkaya, 22. Dönem Bartın Milletvekili Sayın Mehmet Asım Kulak,  Zonguldak Valisi Sayın Ahmet Çınar,   Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Hakan Yağız, Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Mustafa Çufalı, eski Zonguldak Valisi Sayın Yavuz Erkmen, Gazeteci-yazar Yavuz Donat, Zonguldak İl Protokolü, Üniversitemiz Senato Üyeleri, Sayın Köksal Toptan’ın; Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptığı Türkiyem Vakfı ile Onursal Başkanlığını yaptığı Topaloğlu Vakfı temsilcileri, akademik, idari personel ve öğrenciler katıldı.

İmza günü Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı’nın konuşması ile başladı. Rektör Çufalı, konuşmasında; Rektörlük görevini devralmadan önce Zonguldak ve Bülent Ecevit Üniversitesine ilişkin gündemi yakından takip ettiğini, göreve geldikten sonra Üniversitemizin ve ilimizin gelişmesi adına büyük bir özveri ve kararlılıkla çalışacaklarını dile getirdi. Prof. Dr. Çufalı, konuşmasının sonunda böyle güzel bir projenin hazırlanmasına ön ayak olan başta önceki Rektörümüz, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Sayın Mahmut Özer olmak üzere, “Ağabey Köksal Toptan” söyleşi kitabını hazırlayan Esra Güner Hacıoğlu’na teşekkürlerini iletti.

Vali Ahmet Çınar da konuşmasında, ülkemize ve şehrimize uzun yıllar hizmet vermiş, şehrimizin yetiştirmiş olduğu önemli devlet adamlarından Köksal Toptan’a verilen ağabey ismini, şehrin kabullendiğini vurgularken,  Köksal Toptan’ın, ülkemizde eserleriyle ölümsüz bir isim olduğunu, ‘Ağabey Köksal Toptan’ kitabı ile de hayat hikâyesinin ayrıntılarını, bu söyleşi kitabından öğrenme fırsatı bulacağımızı ifade etti. Vali Çınar konuşmasının sonunda, Ülkemize ve Zonguldak’a yaptığı katkılardan dolayı Köksal Toptan’a, bu kitabın hazırlanmasında ve Zonguldak’a kazandırılmasında emeği geçen Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı ve tüm Bülent Ecevit Üniversitesi ailesine teşekkürlerini dile getirdi.

Sayın Toptan da konuşmasında; Milli Eğitim Bakanlığı yaptığı dönem olan ve Bülent Ecevit Üniversitesinin,  Karaelmas adıyla kurulduğu dönem olan 1992’den bugüne, kaliteden ödün vermeden öğrenci sayısını giderek artırdığını, Üniversitenin bilimsel, kültürel ve sanatsal anlamda Zonguldak’ın geleceğinde ‘amiral gemisi’ olmaya devam ettiğini, BEÜ’nün öncülüğünde Zonguldak kamuoyu, bürokrasisi ve esnafın desteğiyle ‘eğitim temelli’ bir Zonguldak inşa edilmesi gerektiğinin altını çizdi.  ‘Ağabey Köksal Toptan’ kitabının, kendisi için bir övünç kaynağı olduğunu, bu kitabın herkesin, özellikle de gençlerin ders alabileceği bilgiler ve anılar içerdiğini, gençlerin siyasete ilgi duymaları gerektiğini ve bu kitabın Türk siyasi hayatına ışık tutabilecek değerde bir eser olduğunu vurguladı. Toptan konuşmasının sonunda; kitabın hazırlanmasına öncülük eden önceki Rektörümüz, ÖSYM Başkanı Sayın Prof. Dr. Mahmut Özer ve kitabın hazırlamasında büyük emeği geçen Esra Güner Hacıoğlu’na teşekkür ve minnetlerini dile getirirken tüm katılımcılarla, bu kitaba gösterdikleri ilgiden dolayı duyduğu memnuniyeti paylaştı.

‘Ağabey Köksal Toptan’ kitabının imza günü etkinliğinde yapılan söyleşi, Köksal Toptan’ın katılımcılardan gelen soruları cevaplaması, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı tarafından kendilerine ve Esra Güner Hacıoğlu’na günün anısına çeşitli hediyeler takdim edilmesi ve Toptan’ın misafirlere, kitabını imzalaması ile son buldu.

Yayınlanma Tarihi : 29.03.2018