4. Muhasebe ve Denetim Standartları Çalıştayı Başladı

Muhasebe ve Finansman Öğretim Üyeleri Bilim ve Araştırma Derneği ile üniversitemiz tarafından ortaklaşa düzenlenen ve iki gün sürecek olan çalıştay başladı. Çalıştay açılış töreninde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ş. Hakan Kutoğlu, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan vekili Prof. Dr. Yasemin Köse, MUFAD Başkanı Prof. Dr. Ümit Gücenme Gençoğlu ve çalıştay katılımcıları yer aldı.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan vekili Prof. Dr. Yasemin Köse, "Üniversitemiz çok önemli bir çalıştaya ev sahipliği yapıyor. MUFAD’ın öncülüğünde başlatılan bu çalıştay büyük bir sosyal sorumluluk bilinciyle genç arkadaşlar ve meslek mensuplarının kendilerini geliştirmesi açısından önemli bir çalışmayı hayata koydu" dedi.

MUFAD Başkanı Prof. Dr. Ümit Gücenme Gençoğlu ise uluslararası standartlar ile uyumlu finansal raporlama yapmanın mümkün hale geldiğine dikkat çekerek şöyle söyledi: "Ülkemizde artık muhasebenin güvenilir bilgi üretmesi ve bu bilgilere dayanarak karar vermesi anlayışı yaygınlaşmaya başlamıştır. Artık uluslararası standartlar ile uyumlu finansal raporlama yapmak ve uluslararası standartlarla uyumlu muhasebe denetimini gerçekleştirmek mümkün hale gelmiştir. Bu anlamda önemli bir yol kat ettik. Son aşama ise 29 Temmuz itibariyle yayınlanan Büyük ve Orta Ölçekli İşletmeler için finansal raporlama standartlarıdır. Bu da bağımsız denetime kriter oluşturacak standartların tamamlaması anlamında önemli bir adım olmuştur.” Dedi.

Açılış konuşmalarının ardından çalıştay oturumlarına  geçildi.

Yayınlanma Tarihi : 22.09.2017