Üniversitemiz Siber Güvenlik Konferanslarına Katıldı

Karaelmas Siber Güvenlik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Erkan Çetiner ile Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. İrfan Duman ve 20 öğrencimiz, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı himayelerinde, Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi tarafından düzenlenen “4. Uluslararası Siber Savaş ve Güvenlik" ve sonrasında "NOPcon Hacker" Konferanslarına katıldılar.

İlk konferansta; “Global Pazara Gitmek İçin Araçlar Nelerdir?”, “Uluslararası Şirketler ile Nasıl İletişime Geçilir” gibi konular panellerde işlenirken, “Siber Güvenlik için Ar-Ge”, “Dijital Çağdaki Silah Sistemlerinin Siber Güvenliği” gibi konular da kişisel sunum olarak gerçekleşti.

İkinci konferans olan “Hacker” konferansı işin fırını tabir edilen içeriklerden oluştuğu için daha canlı ve ilgi çekici bulundu.

Öğrencilerimiz konferanslar boyunca Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç gibi birçok önemli isimle görüşme fırsatı buldular.

Dr. Öğr. Üyesi Erkan Çetiner, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından 2019 yılı teması olarak ilan edilen “Mesleki ve Teknik Eğitim” faaliyetleri kapsamında öğrencilerimizin yol ve konaklama masraflarını karşılayan Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı'na (BAKKA) ve kongre boyunca öğrencilerimizle bizzat ilgilenen BAKKA personeli Muhammed Temli'ye teşekkürlerini belirtti.

29 Kasım 2019