Zonguldak Meslek Yüksek Okulu'ndan “4 Aralık Dünya Madenciler Günü Madencilik Ürünleri Sergisi”

Üniversitemiz Zonguldak Meslek Yüksekokulu Madencilik ve Maden Çıkarma Bölümü ve Kilimli Madenciler İlkokulu işbirliğiyle “4 Aralık Dünya Madenciler Günü Madencilik Ürünleri Sergisi” Maden Teknolojileri Laboratuvarı ve Sergi alanında yapıldı.

Maden Çıkarma Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Bülent Haner günün önemi ve etkinliğin amacına yönelik yaptığı konuşmasında, madenciliğin zorluğunun ve öneminin altını çizerek 43 yıllık madencilik yaşamından anekdotlar anlattı. Haner, “Ülkemiz sayısız madenleriyle dünya maden endüstrisinde önemli bir yerde bulunmaktadır. Zonguldak ise hiç şüphesiz madenciliğin bir yaşam tarzı haline geldiği ender şehirlerden birisidir. Üniversitemiz yaptığı sayısız çalışmalarla Zonguldak’ın tüm değerlerine yer vererek, bilimsel ve akademik bir bakış açısıyla şehre katkı sağlıyor.” açıklamasında bulundu.

Etkinliğin devamında, Kilimli Madenciler İlkokulu öğrencileri tarafından maden kıyafetleri giymiş Hacivat Karagöz gösterisi ve Uzun Mehmet'in kömürü buluş hikâyesi sahnelendi.

Gösteriler sonrası, Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer ve Maden Çıkarma Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Okan Su ile birlikte öğretim üyeleri, gelen ziyaretçilere sergi alanını ve laboratuvarları gezdirdi.

05 Aralık 2018