23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında 20 Nisan 2022 Çarşamba günü saat 10:00’da Ereğli Eğitim Fakültesi spor salonunda bir tören ve Çocukta Bedensel Söz Hakkı ve Sınır İhlalleri temalı bir atölye çalışması gerçekleştirildi.
Törene, Ereğli Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Şaban Çelikoğlu, Temel Eğitim Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Sadiye Keleş, Sınıf Öğretmenliği Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Özdemir, Doç. Dr. Ezgi Taylan Koparan, Doç. Dr. Hasan Yücel Ertem, Dr. Öğr. Üyesi Berna Sicim Sevim, Dr. Öğr. Üyesi Elif Akdemir, Dr. Öğr. Üyesi Olcay Özdemir, Dr. Öğr. Üyesi Nuran Başoğlu, Dr. Bengisu Kaya Özgül ve çok sayıda öğretmen adayı katıldı.
Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı, Cumhuriyet ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk temalı şiirlerin seslendirilmesinin ardından, üniversitemiz Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümü akademisyenlerinden Öğr. Gör. Mustafa Samur’un T.B.M.M’nin açılışının 102. yılı ve Atatürk’ün Çocuk Sevgisi” temalı konferansı ile devam etti. Samur’un konuşmalarının ardından fakültemiz öğrencilerinin etkileyici performanslarıyla Atatürk’ün sevdiği şarkılar müzik dinletisi ile fakültemiz Okul Öncesi Eğitim Anabilim Dalı öğrencilerinden Efsa Nur Kurt’un kaleme aldığı Dünden Bugüne Çocuklar Ve Çocuk Hakları konulu skeç gösterisi sergilendi.
Tören programı, Temel Eğitim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Sadiye Keleş’in törenin düzenlemesinde kapsayıcı bir liderlik sergileyen Dr. Öğr. Üyesi Berna Sicim Sevim’e teşekkürlerini sunması, Dr. Öğr. Üyesi Berna Sicim Sevim’in törende görev alan öğretmen adaylarına hediyelerini sunması ve Ereğli Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Şaban Çelikoğlu’nun Öğr. Gör. Mustafa Samur’a teşekkür belgesi takdimi ile sonlandı.
Törenin ardından, saat 11:30’da Eğitim Fakültesi 303 numaralı dersliğinde, çalışmalarına İhsan Yılmaz İlkokulu’nda psikolojik danışman ve rehber öğretmeni olarak devam eden Uzm. Handan Toprak liderliğinde Çocukta Bedensel Söz Hakkı ve Sınır İhlalleri temalı bir atölye çalışması gerçekleştirildi. Atölye çalışmasında çocuğun onayı, çocukta onay inşaası ve çocukta bedensel müdahalenin farkındalığının geliştirilmesi üzerine uygulamalar temel alındı. Atölye çalışmasına öğretim elemanları ve öğretmen adaylarının yoğun ilgi göstermesi nedeniyle saat 13:00’da ikinci bir oturum gerçekleştirildi. Atölyenin tamamlanmasının ardından Uzm. Handan Toprak’a atölyesi ile zihinlerde açmış olduğu yeni pencereler için teşekkür belgesi sunulmasıyla program sona erdi.