11-13 Kasım 2016 Tarihlerinde Tıp Fakültesi Araştırma Görevlileri Temel Uyum Kursu Düzenlendi

11-13 Kasım 2016 Tarihlerinde Tıp Fakültesi Araştırma Görevlileri Temel Uyum Kursu Düzenlendi

Küçült Yazı Tipi Büyüt

Tıp Fakültesi Dekanlığı Mezuniyet Sonrası Eğitim Komisyonu tarafından, son bir yılda Tıpta Uzmanlık ya da Yan Dal Uzmanlık Sınavında başarılı olarak Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde uzmanlık eğitimi almaya hak kazanan tıpta uzmanlık öğrencilerine (araştırma görevlilerine) yönelik 11-13 Kasım 2016 günlerinde mezuniyet sonrası temel uyum kursu düzenlendi.  Aramıza yeni katılan asistanlarımıza birimimizi tanıtmayı, bölümlerin hizmetleri ile ilgili işleyiş sürecini bildirmeyi, bölümler arası çalışma ilişkilerini açıklamayı ve bölümlerde olası gelişebilecek sorunları öngörerek sorunun oluşmaması için yapılması gerekenleri bildirmeyi amaçlayan uyum kursu programı kapsamında 21 öğretim üyesi tarafından toplam 18 oturum düzenlendi.   

Programın açılış konuşmasında Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali BORAZAN, Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut ÖZER ’e Sağlık Kampüsü ‘ne yapmış olduğu yatırımların yanında sağlıkta eğitim kalitesinin yükseltilmesi amacıyla araştırma görevlilerimizin bilgi, beceri ve yeteneklerini arttırmaya yönelik düşünce ve desteklerinden dolayı teşekkürlerini sundu.  Sayın Prof. Dr. BORAZAN daha sonra Fakültemiz yönetimi ile akademik ve idari yapılanma ve araştırma görevlilerinin görev tanımı ile yasal hakları konulu sunumunu gerçekleştirdi.  Kadın Hastalıkları ve Doğum A.D. öğretim üyesi Doç. Dr. Aykut BARUT’un “Hasta dosyası doldurulması, reçete yazılması ve konsültasyon yazım kuralları” konulu sunumunun ardından “Elektrokardiyogram değerlendirme” sunumu Kardiyoloji A.D. öğretim üyesi Doç. Dr. Turgut KARABAĞ tarafından, “Akciğer grafisi değerlendirme” oturumu ise Göğüs Hastalıkları A.D. öğretim üyesi Prof. Dr. Figen ATALAY tarafından yapıldı.  “Komplikasyon ve malpraktis” başlıklı sunumu ise öğretim üyeleri Prof. Dr. Ahmet Eksal KARGI (Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi A.D.) ve Doç. Dr. Sadık TOPRAK (Adli Tıp A.D.) paylaştı.  Hastanemiz Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Uzman Hem. Emine FİDAN “Hasta güvenliği” konusunda bilgilendirme yaptıktan sonra “SGK faturalandırma ve hastane otomasyon” konulu sunumuyla Hastanemiz Başhekimi Doç. Dr. Bekir Hakan BAKKAL genç asistanların işleyişle ilgili dikkat etmeleri gereken önemli noktalara değindi.

Programın ikinci günü sabah oturumunda ise sunumu yapılan konular ve konuşmacılar şunlardı: “Temel ve İleri Yaşam Desteği, KPR ve Havayolu Yönetimi” Yrd. Doç. Dr. Gamze KÜÇÜKOSMAN (Anesteziyoloji ve Reanimasyon A.D.), “Acilde Hastaya Yaklaşım” ve ” Travmalı Hastaya Yaklaşım” Yrd. Doç. Dr. Volkan ÜLKER (Acil Tıp A.D.), “Klinik- Laboratuvar İlişkisi” Prof. Dr. Banu DOĞAN GÜN (Tıbbi Patoloji A.D.) ve Yrd. Doç. Dr. İbrahim İlker ÖZ (Radyoloji A.D.).  Sabah programını takip eden öğle arasında, Dekanımız Sayın Prof. Dr. Ali BORAZAN tarafından, sunum yapan Öğretim Üyelerinin, Mezuniyet Sonrası Eğitim Komisyonu üyelerinin ve programda emeği geçen idari personelin davetli olduğu öğle yemeği verildi.  Aynı gün öğle sonrası programda ise “Hastane enfeksiyonları ve enfeksiyon kontrol önlemleri”, “Adli rapor yazımı”, “Araştırma görevlisi hukuki sorumlulukları” ve “Bilimsel yayın tarama ve makale yazımı” konuları sırasıyla öğretim üyeleri Doç. Dr. Nihal PİŞKİN (Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji A.D.), Doç. Dr. Rıza YILMAZ (Adli Tıp A.D.), Doç. Dr. Sadık TOPRAK (Adli Tıp A.D.) ve Doç.Dr. V. Haktan ÖZAÇMAK (Fizyoloji A.D.) tarafından sunuldu.

Üçüncü ve son günde “Anayasal, toplumsal ve sosyal kurallar” başlıklı konuyu İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Hukuk Bilimleri A.D.’ndan Öğr. Gör. Ali Osman SEZER, “Bilinç değerlendirmesi” başlıklı sunuyu Nöroloji A.D.’dan Prof. Dr. Tuğrul ATASOY, “İş sağlığı ve güvenliği, mesleki kazalar ve sonrasında İzlenecek yol” başlıklı sunuyu Aile Hekimliği A.D.’dan Doç. Dr. Nejat DEMİRCAN ve Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji A.D.’dan Prof. Dr. Güven ÇELEBİ, “Klinik- Laboratuvar İlişkisi Mikrobiyoloji – Biyokimya” başlıklı sunuyu ise Tıbbi Mikrobiyoloji A.D.’dan Prof. Dr. Canan KÜLAH ve Biyokimya A.D.’dan Doç. Dr. Berrak GÜVEN sundular.

Son konuşmacının ardından kapanış konuşmasını yapan Prof. Dr. BORAZAN, programa katkı sunan öğretim üyeleri ile Komisyon üyelerine teşekkür belgelerini takdim etti. Daha sonra çeşitli öğretim üyeleri tarafından katılımcılara sertifikaları verildi.  Ayrıca katılımcılara almış oldukları temel uyum kursu hakkında geri bildirim yapmak üzere değerlendirme formları dağıtıldı.  “Kursun amaç ve öğrenim hedeflerine ulaşıldı mı?, Kursun süresi nasıldı?, Kursun organizasyonundan (mekan, ikram, iletişim) memnun kaldınız mı?, Kurs materyali yeterlimiydi?, Kurs konularının süre olarak dağılımı yeterlimiydi?, Kurs konularının program içinde yerleşimi uygunmuydu?” soruları ve dilek ve öneriler kısmının yer aldığı geri bildirim formlarının toplanmasıyla program sona erdi. 



Yayınlanma Tarihi : 15.11.2016