1. Zonguldak Kitap Fuarı Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Başladı

Zonguldak Valiliği tarafından Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi işbirliği ile Zonguldak Dernekleri Federasyonunun da katkılarıyla hazırlanan 1. Zonguldak Kitap Fuarı 1 Ekim Pazartesi günü Zonguldak protokolü ve kitapseverlerin katılımıyla Üniversitemiz Farabi Kampüsü kapalı spor salonunda yapılan tören ile başladı.

Eren Enerji, Çanakçılar Şirketler Topluluğu, Kolin İnşaat, Tat Metal Çelik A.Ş. ve Yurtbay Seramik Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin sponsor olarak katkıda bulunduğu 1. Zonguldak Kitap Fuarı’nın açılış törenine Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Zonguldak Dernekleri Federasyonu (ZONDEF) Başkanı Gurbet Altay, sivil toplum örgütü (STK) temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

1.Zonguldak Kitap Fuarı’nın açılış töreninde bir konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı, “Bu kitap fuarında bulunmuş olmak, hakikaten bizim için önemli. Özellikle üniversitemizin ve okulların giderek geliştiği Zonguldak ilimizde böylesine güzel bir kitap fuarının yapılıyor olması ve bizim Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi olarak böyle bir fuara ev sahipliği yapmamız sevindirici ve gurur vericidir.  Bildiğiniz gibi ilk emri ‘oku’ olan bir dinin mensuplarıyız.  Bizler tarih boyunca bilgiye, irfana önem vermiş olan bir milletiz. Bizler kitaba ne kadar yakın durursak, medeniyet olarak o kadar yükseliriz.  Okuyan bir nesil için kütüphanelere ve yayın evlerine büyük görevler düşmektedir. Yayınevlerimiz ne kadar kaliteli kitap basarlarsa, kütüphanelerimiz ne kadar zenginleşirse,  okuyucu sayısı da bu oranda artacak ve çocuklarımız daha bilinçle yetişeceklerdir. Kitap fuarları da bu bağlamda; yayınevleri, okuyucular ve yazarlar açısından bir buluşma yeridir.  Bu vesileyle bol okuyuculu, iyi bir fuar olmasını diliyor, hepinizi saygılarımla selamlıyorum.” diye konuştu.

Rektör Çufalı ayrıca, böylesine güzel bir organizasyona desteklerinden ötürü başta Zonguldak Valisi Ahmet Çınar olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. Kitap Fuarı açılış töreni sonrası Vali Ahmet Çınar ve beraberindeki protokol, fuara katılan yayınevlerinin stantlarını tek tek gezerek, hem fuarda sergiledikleri kitaplar hakkında bilgi, hem de fuarla ilgili görüşlerini aldı.

1-7 Ekim tarihleri arası devam edecek olan, çok sayıda yayınevinin standının bulunacağı, aynı zamanda birçok yazarın kitaplarını imzalayacağı fuarda ünlü yazarlar okurlarıyla ve kitapseverlerle bir arada olma ve söyleşi yapma fırsatı yakalayacaktır.

Yayınlanma Tarihi : 01.10.2018