YÖK 100/2000 Projesi Kapsamında Burslu Öğrenci Alımı
100/2000 YÖK DOKTORA BURSU SÜRECİNE İLİŞKİN TAKVİM
23 Şubat – 1 Mart 2017 Adayların İlgili Enstitülere başvuruları
2 Mart 2017 / Saat 10.00’da ilgili Enstitü’de sınav (yazılı/mülakat)
Burs Miktarı, Süresi ve Ödemeler:
(1) 100/2000 Doktora Burs Programı kapsamında verilecek aylık burs tutarı, 3/3/2004 tarihli ve 5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs Kredi Verilmesine İlişkin Kanuna göre doktora öğrencilerine ödenmekte olan aylık burs tutarının %30 artırımlı tutarını geçmemek üzere YÖK Yürütme Kurulunca belirlenir.
Burs miktarı: Aylık 1550 TL. Her yıl enflasyon oranı miktarınca artırılacaktır.
(2) Yükseköğretim kurumları adayların başvurularını, kendi belirlediği şartlar doğrultusunda değerlendirir. Değerlendirme sonucunda doktora eğitimi alması uygun bulunan ve kesin kayıt yaptıran öğrencilerin listesi rektörlük tarafından YÖK Başkanlığına bildirilir.
(3) Yükseköğretim kurumlarınca YÖK’e bildirilen listeler (öğrenci adı/soyadı, kayıt yaptırdığı Enstitü ve programı, düzeyi, vb.) ilgili komisyonca incelendikten sonra YÖK Yürütme Kurulu’nda görüşülerek uygun bulunan burs tutarı, bursiyerlere ödenmek üzere ilgili yükseköğretim kurumu hesabına altı aylık dönemler halinde aktarılır.
(4) Aktarılan burs tutarı her ayın biri ile onu arasında bursiyere ödenir.
(5) Doktora öğrencilerine azami dört yıl, bütünleşik doktora öğrencilerine ise azami beş yıl burs ödemesi yapılır.
(6) Öğrencilere eğitime başladıkları ayı takiben oniki ay süre ile burs ödenir.
(7) Öğrenciler burs aldıkları süre boyunca eğitimlerine kesintisiz devam etmek zorundadırlar. Kayıt donduran öğrencilere, bu süre zarfında burs ödemesi yapılmaz. Ancak bu süre mücbir sebeplerle kayıt donduran öğrencilerin bursluluk sürelerine eklenir.
(8) Bursiyerler akademik değişim programları çerçevesindeki (Mevlana, Farabi, Erasmus+vb) programlardan da faydalanabilirler ve bu esnada bursları devam eder. Bu süreler, öğrencinin doktora eğitimindeki azami süresinden sayılır
Bursun Sonlandırılması:
(1) Disiplin cezası alan öğrencilerin burs ödemeleri hemen sonlandırılır.
(2) Bursiyerin, başka bir üniversiteye/başka bir programa yatay geçiş yapması durumunda 100/2000 YÖK Doktora Bursu sonlandırılır.
(3) Öğrenciler, Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği ve doktora eğitimini aldıkları yükseköğretim kurumunun ilgili yönetmelik, yönerge ve kararlarına uymakla yükümlüdür. Söz konusu mevzuat kapsamında başarısız olanların ve/veya ilişiği kesilenlerin burs ödemeleri hemen sonlandırılır.
Programın Yürütülmesi:
(1) 100/2000 YÖK Doktora Burs Programı, YÖK Yürütme Kurulunun belirlediği yükseköğretim kurumları ve programlar itibariyle bu Usul ve Esaslarda belirlenen hükümlere uygun olarak yürütülür.
(2) Bu çerçevede desteklenecek yükseköğretim kurumları ve programları ile bursun süresi, tutarı, kapsamı, başvuru şartları, başvuruları değerlendirme ve seçme süreçleri ile programın yürütülmesine ilişkin diğer temel kural ve ilkeler Komisyonun önerisi üzerine YÖK Yürütme Kurulu tarafından belirlenir.
(3) 100/2000 YÖK Doktora Burs Programı kapsamında burs almaya hak kazanan öğrencilerin, öğrenim gördükleri süre içinde aldıkları diğer burslar ve öğrenim kredileri devam eder.
(4) Yükseköğretim kurumları, her eğitim öğretim yılı sonunda öğrencilerin akademik gelişimlerine ilişkin raporu YÖK’e gönderir.
(5) Doktora programlarına kayıtlı öğrenciler ders aşamasında ilgili anabilim/bilim dalının başkanı; tez aşamasında ise danışmanının gözetiminde çalışmalarını gerçekleştirir. Ayrıca öğrenciler, kendilerine doktora çalışmalarında katkı sağlamak amacı ile sınırlı olmak üzere, ders ve tezin dışında yüklenen yükümlülükleri yerine getirmek zorundadır
KONTENJANLAR
ENSTİTÜ |
ÖNCELİKLİ ALAN |
BAŞVURUYA ÖZEL ŞARTLAR |
SAĞLIK BİLİMLERİ |
ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI HEMŞİRELİĞİ |
1. T.C. vatandaşı olmak, 2. Resmi veya özel herhangi bir kurum veya kuruluşta çalışmıyor olmak, 3. Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü, Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü, Hemşirelik Fakültesi, Hemşirelik Yüksekokulundan mezun olup Hemşirelik alanında yüksek lisansını tamamlamış olan ve doktora şartlarını sağlayan öğrenciler başvurabilir. 4. Tez Çalışmasını Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği alanında yapma niyetinde olmak. 5. Başvurular ilgili Enstitü’ye yapılacaktır. 6. Kontenjan 5 (Beş)
|
ENSTİTÜ |
ÖNCELİKLİ ALAN |
BAŞVURUYA ÖZEL ŞARTLAR |
FEN BİLİMLERİ |
SÜRDÜRÜLEBİLİR VE AKILLI KENTLER |
1. T.C. vatandaşı olmak,, 2. Resmi veya özel herhangi bir kurum veya kuruluşta çalışmıyor olmak, 3. Geomatik Mühendisliği, Coğrafi Bilgi Sistemleri, Elektrik- Elektronik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Ulaştırma Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Şehir ve Bölge Planlama, Mimarlık alanlarının birinden Lisans (Bütünleşik Doktora için) veya Yüksek Lisans çıkışlı olmak 4. Tez Çalışmasını Sürdürülebilir ve Akıllı Kentler alanında yapma niyetinde olmak. 5. Başvurular ilgili Enstitü’ye yapılacaktır. 6. Kontenjan 5 (Beş)
|
Yayınlanma Tarihi : 23.02.2017
- Sözleşmeli Personel Alımı Sonuçları 2020/2 (29. Yedek)
- Sözleşmeli Personel Alımı Sonuçları 2020/1 (37. Yedek)
- Vefat
- Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı’nın 3 Mart 1992 Grizu Faciası Yıldönümü Anma Mesajı
- Yükseköğretim Kurumları İçin Yeni Tip Corona Virüs (Covıd-19) Nedeniyle Erasmus+ Yükseköğretim Ka103 Öğrenci/Personel Hareketlilik Faaliyetlerine İlişkin Sık Sorulan Sorular ve Cevapları
- ZBEÜSEM Online İngilizce, Fransızca, İspanyolca ve İtalyanca Kursları
- Staj Seferberliği Projesi
- ZBEÜSEM STEM ve XRD Eğitimleri Sertifika Programları
- Sözleşmeli Personel Alım İlanı 2021/1
- Vefat