Yabancı Dil I-II (YDL 183-184-185-186) Dersleri İlçelerdeki Kampüslerde Eğitim Alan Öğrenciler İçin Muafiyet Sınavı Duyurusu

Küçült Yazı Tipi Büyüt
2022 YKS yerleştirme sonuçları ile üniversitemizde eğitim almaya hak kazanan ve 2021-2022 döneminde hazırlık eğitimini tamamlayıp bölümüne geçen ilçelerdeki öğrenciler (Farabi Kampüsü; İbni Sina Kampüsü ve Kilimli Kampüsü hariç) 29 Eylül 2022 tarihinde muafiyet sınavına eğitim aldıkları kampüslerde girecektir.

Sınav Tarihi :   29 Eylül 2022
Sınav Saati  :   09:30-12:00

Sınavlarla ilgili hususlar;

Muafiyet sınavlarına girmek zorunlu değildir. Sınav/sınavlara ders/derslerden muaf olmak isteyen öğrenciler girebilir.
Muafiyet sınavlarına girmek için herhangi bir başvuru yapmak/dilekçe vermek gerekmemektedir.
Derslerin isim ve kodları ile sınava girebilecek öğrenciler aşağıdaki gibidir;
  • Yabancı Dil I (YDL 183 ) ve Yabancı Dil II (YDL 184) derslerin muafiyet sınavına Zorunlu İngilizce Hazırlık Eğitimi almış öğrenciler girecektir.
  • Yabancı Dil I (YDL 185) ve Yabancı Dil II (YDL 186) derslerinin muafiyet sınavına Zorunlu İngilizce Hazırlık Eğitimi olmayan öğrenciler girecektir.
  • Her bir muafiyet sınavına bahsi geçen dersleri ilk kez alan öğrenciler girebilir.

Not: Sınavların her birine girmek zorunlu değildir. Muaf olmak istediğiniz derslerin sınavlarına girmek ya da girmemek kendi tercihinizdir.

Yayınlanma Tarihi : 15.09.2022 Sayfa Görüntülenme Sayısı :