Teknoloji Bağımlılığına Erken Müdahale

Teknolojinin insan hayatına getirdiği sayısız faydanın yanı sıra, kontrolsüz kullanımı olumsuz sonuçlara sebep olabilir. Özellikle çocuklarda, ölçüsüz ve sınırsız kullanımın yol açtığı “bağımlılığın” üstesinden gelmek, zamanında alınan tedbirlerle mümkündür.

Üniversitemizin Medeniyet Araştırmaları ve Değerler Eğitimi Uygulama Araştırma Merkezi (MEDEM) işbirliği ile Firik Bölümü’nden SSP kapsamında görev alan öğrenciler; 6-10 yaş grubu çocukların tablet, telefon, bilgisayar gibi teknoloji araçları ile internette harcadıkları zamanın yerine, gerek ebeveynleri gerekse arkadaş grupları ile kendi yaşam alanlarında yapabilecekleri ve yapmaktan hoşlanacakları etkinliklere teşvik etmek amacıyla, çocuklarla örneklemler (resim ve afiş çalışması) yapılması ve bunu yaparken teknoloji bağımlılığına dikkat çekilmesi planlanmaktadır.

PROJE TARİHİ:  12.12.2018

SAATİ:              16:00