Rektörümüzün ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ Kutlama Mesajı

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle bir kutlama mesaj yayınladı. Rektörümüz mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Türk milletinin kurtuluşuna zemin hazırlayan, demokrasinin kalbi ve milli iradenin temsil makamı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'mizin kuruluşunun ve milli egemenliğimizin tüm dünyaya ilan edilişinin 99. yıl dönümünü kutlamanın gurur ve coşkusu içerisindeyiz.

Egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunu ifade ederek millet iradesini en üstün güç sayan Mustafa Kemal Atatürk, devlet ve millet işlerinde milletimizin söz sahibi olmasını istemiş ve bu görüşlerinden hareketle yarınlarımızın mirasçısı çocuklarımıza bu önemli günü bayram olarak armağan etmiştir.

Bu duygu ve düşüncülerle, başta cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanı uğruna can vermiş aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran ve minnetle anıyor; varlıklarıyla hayatımıza neşe katan, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum.”

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı

Yayınlanma Tarihi : 22.04.2019