Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı'nın 10-16 Mayıs Engelliler Haftası Mesajı

Engelli bireylerin yaşamlarını kolaylaştırmak, hayatlarını toplumun etkin bireyleri olarak sürdürmelerini sağlamak, toplumsal hayatta etkin ve verimli kılmak ve engelli farkındalığı oluşturmak amacıyla her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arası Engelliler Haftası olarak anılmaktadır.

Engellilik, görülme sıklığı ve sosyal hayata yansımaları ile tüm toplumu ilgilendiren en önemli konulardan biridir. Bu nedenle, engelli bireylerimizin hayatın her alanında olduğu gibi yükseköğretimde ve de üniversitemizde daha etkin bir biçimde yer alması, karşılaştıkları sorunların çözümü büyük önem arz etmektedir.

Üniversitemiz sürdürdüğü hizmetleri ile engellilik konusunda eğitim, sağlık, araştırma, farkındalık, topluma hizmet uygulamalarını geçmişte olduğu gibi engellilerin tam ve eşit katılımı yönünde öncü rolünü bölgemiz ve ülkemiz için sürdürmeye devam edecektir. Üniversitemizin “Engelsiz Üniversite” hedefi ile son yıllarda engelli erişebilirliliği noktasında yapmış olduğu yatırımlar da artarak devam etmektedir.

Bu duygularla yüzyıllardır sürdürdüğümüz bireyi koruyan ve kollayan “insanı yaşat ki devlet yaşasın”  anlayışının mensupları olarak sadece bu haftada yapılan etkinliklerle değil her zaman engellilerimizle birlikte sorunlarına hakça ve erişilebilir çözümler bulmak, onların toplumla bütünleşmelerini sağlamak hepimizin ortak sorumluluğudur.

Bu duygu ve düşüncelerle; engellilerimize, değerli ailelerine, engelli vatandaşlarımızın karşılaştıkları sorunların çözümünde ve toplumda duyarlılığın artırılmasının sağlanmasında katkısı olan tüm kişi, kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür eder, bu hafta ve yıl boyunca yapılacak etkinliklerin engellilerin hayatına katkılar sunmasını diler, sevgi ve selamlarımı sunarım.”

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü

Prof. Dr. Mustafa Çufalı