Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı’nın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

3 Aralık, Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilerek tüm dünyada ve ülkemizde Dünya Engelliler Günü olarak anılmaktadır.

Engellilik insanlık tarihi kadar eski bir meseledir. Aynı zamanda geçmişten günümüze pek çok farklı disiplinin üzerinde çalışmalar yaptığı bir alandır. Üniversitemiz de bu konuda insanı odak noktasına alarak çalışmalarını titizlikle sürdürmektedir.

Engelliliğin nedenlerinin araştırılması ve tedavi edilmesi kadar engelli bireylerin eğitimin yanı sıra toplumsal yaşam ile ilgili tüm faaliyetlere katılımının sağlanması büyük önem arz etmektedir. Engellilerin bütüncül ortamlarda diğer bireylerle eşit şekilde toplumsal yaşama katılabilmeleri, mücadelelerine devam etmeleri hepimizin gayretiyle mümkündür.

Erişilebilirlik noktasındaki çalışmalarımızda sadece eğitim ortamlarına ya da fiziksel olarak binalara erişilebilirlik değil, sosyal kültürel faaliyetlere erişime de bir o kadar kıymet verilmektedir. Yakın zamanda Zonguldak Valiliği tarafından Sezai Karakoç Kültür Merkezimiz ile Mühendislik Fakültemize "Erişilebilirlik Belgesi" verilmesi ile bu çabalarımızın meyvesini de almış bulunmaktayız.

Bu anlamlı gün vesilesi ile engellerin kaldırıldığı bir dünya temennisiyle, tüm engellilerimizin başarılarının daim olması, aileleri ile birlikte mutlu bir ömür geçirmelerini temenni ederim.

Yayınlanma Tarihi :