Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı’nın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Atatürk’ün “Türk Milletinin tabiat ve şiarına en uygun idare, Cumhuriyet idaresidir” sözünde ifade ettiği gibi aziz milletimizin özgür iradesinin teminatı olan Cumhuriyet’in 95. yılını kutluyoruz.

Cumhuriyet, milletimizin hiçbir kayıt ve şartla dizginlenemeyecek egemenliğinin ve iradesinin beyanıdır. Cumhuriyete sahip çıkmak, milli iradeye sahip çıkmakla mümkündür. Milli iradenin tecellisinde en önemli unsur ise bilim, düşünce, inanç ve kültür alanlarında özgür ve özgün ortamlar sağlayarak, bilinçli bir nesil yetiştirmektir. Bu bilinçle ve azimle çalışmak temel görevimizdir.

Bu düşüncelerle, başta Milli Mücadelemize ve Cumhuriyetimizin ilanına önderlik eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu toprakların bize vatan olması için canlarını ortaya koyan şehit ve gazilerimize saygı ve şükranlarımı ifade ederek; öğrencilerimiz, personelimiz ve milletimizin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.

Prof. Dr. Mustafa ÇUFALI

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü