Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı’nın ‘19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’ Mesajı

Kurtuluş Savaşı’nın başlangıcı ve milli mücadelenin sembolü olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100. yılına erişmenin sevinç ve gururunu hep birlikte yaşıyoruz.

Aziz milletimizin yaşadığı sıkıntılı günlerde öz değerlerine bağlı kalarak sürdürdüğü bağımsızlık mücadelesinin dönüm noktasını oluşturan 19 Mayıs, yeni bir geleceğe doğru atılan önemli bir adımdır. Bağımsızlıktan ödün vermeden, esarete başkaldıran milletimizin var olma mücadelesine başladığı bu günde, özellikle yarınlarımızı emanet ettiğimiz gençlere büyük görevler düşmektedir. Geleceğin teminatı gençlerimizin milli mücadele şuurunu ve azmini taşıyan bir ruhla 19 Mayıs´ın içerdiği derin anlamı idrak ederek, kendilerine emanet edilen bu vatanı ilelebet koruyacaklarına inancımız tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını tebrik ediyor;  Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü

Prof. Dr. Mustafa Çufalı