Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Özer’in Kurban Bayramı Mesajı

Bayramlar birleştirici, kavuşturucu özellikleriyle toplumsal hayatımız içinde önemli bir yere sahiptir. Dayanışmanın ve yardımlaşmanın, birlik ve beraberliğin derinden hissedildiği bayramlar her yönüyle yakınlaşma, kavuşma, sevinç ve mutluluğa açılan kapılardır. Kardeşliğin sembolü olan bu günlerde büyüklerimizin, yaşlılarımızın, muhtaç, yoksul, kimsesiz ve hasta olanların bayramı bayram sıcaklığında geçirmeleri hepimizin görevidir.

Özünde yakınlaşma, paylaşma, yardımlaşma ve kardeşlik duyguları ile hayatımızı çepeçevre kuşatan Kurban Bayramı toplumumuzda çok özel ve anlamlıdır. Biz Müslümanlar için bir ibadet olduğu kadar iyiliğe, fedakarlığa ve dayanışmaya çağıran bu bayram tüm insanlık için de önemli bir mesajdır.

Ülkemizin içinden geçtiği sıkıntılı günlerde, milletimiz birlik ve beraberlik içinde kendine yakışır kararlı bir duruş sergilemektedir. Öncelikle vatanın bağımsızlığını, milletin bütünlüğünü korumak için canlarını siper eden tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle öğrencilerimizin, akademik ve idari personelimizin, aziz milletimizin ve tüm İslam aleminin, Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, esenlikler diliyorum.

Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü

Prof. Dr. Mahmut Özer