Bülent Ecevit Üniversitesi Otomatik Geçiş Sistemi Hakkında

Üniversitemiz kampüslerinde araç trafiğinde yaşanan problemleri ortadan kaldırmak ve güvenliği sağlamak amacıyla BEÜ Geçiş Sistemi kurulması çalışmalarına başlamıştır. Bu çerçevede ilk aşamada Üniversitemiz Farabi Kampüsü, İbn-i Sina  Kampüsü, İncirharmanı Kampüsü Ereğli Eğitim Fakültesi Kampüsü, Çaycuma Meslek Yüksekokulu Kampüsü, Devrek Meslek Yüksekokulu Kampüsünde BEÜ Geçiş Sistemi okuyucular ve onunla birlikte çalışan hızlı otoban bariyerler kurulmuş olup test çalışmaları devam etmektedir.

Geçiş Sistemi ile ilgili süreç aşağıdaki gibi işleyecektir.

• Geçiş Sistemi ile geçiş yapabilmek için araçlara personelin görev yaptıkları birimlerin personel bürolarınca Geçiş Sistemi Etiketi verilecektir.
  • Geçiş Sistemi Etiketi üniversitemiz personellerine 10.- TL.(onlira) ücretle verilecektir. Ücret  üniversitemiz personellerinin maaşlarından kesilecektir. Geçiş Sistemi Etiketinin zayii olması veya aracın el değiştirmesi halinde dilekçe ile başvuru yapılacaktır. Aynı anda birden fazla araca sahip olup 1 den fazla geçiş sistemi etiketi almak isteyenler o araçlarında ruhsat fotokopisini Geçiş Sistemi istek formuna eklemek zorundadırlar.
  • Takılan her etiket yetkiniz doğrultusunda Geçiş Sistemi kurulan tüm kampüslerde geçerli olacaktır.
  • 10/ 11 /2016 tarihi itibariyle Üniversitemizde görevli Akademik ve İdari Personelimize ve Resmi Araçlara Geçiş Sistemi etiketi dağıtılmaya başlayacaktır.
  • BEÜ Geçiş Sistemi etiketi talebinde bulunmak isteyen araç sahibi BEÜ Geçiş Sistemi İstek Formunu doldurup çıktı alacaklardır. İstenen belgelerle birlikte görev yaptığı birimin personel bürosuna teslim ettikten sonra Geçiş Sistemi etiketini alabileceklerdir. Geçiş Sistemi etiketi başvurusu Personel Daire Başkanlığına geldikten 1 gün (tatiller hariç) sonra aktif olacaktır.
  • İşlemlerden sonra Geçiş Sistemi etiketinizi yapıştırmak için öncelikle “BEÜ GEÇİŞ SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU” nu inceledikten sonra aracınıza yapıştırınız. Sistemin etkin çalışması ve sizlerin mağdur olmaması için lütfen BEÜ Geçiş Sistemi Kullanım Kılavuzunun açıklamalarına MUTLAKA riayet ediniz.
  • Geçiş Sistemi Etiketi alınan karar gereği bisiklet, motosiklet, traktör gibi araçlara verilemeyecektir.
  • Resmi araçların BEÜ Geçiş Sistemi Etiket işlemleri İdari Mali İşler Daire Başkanlığı Birimi ile koordine edilerek yürütülecektir.

BEÜ Geçiş Sistemi Resimli Açıklama İçin Tıklayınız

BEÜ Geçiş Sistemi Başvuru Formu İçin Tıklayınız