Batı Karadeniz Tıp Dergisi Yayın Hayatına Başlıyor

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanlığı tarafından yayımlanacak olan ve elektronik ortamda kurulumu tamamlanan “Batı Karadeniz Tıp Dergisi (Medical Journal of Western Black Sea)” isimli Tıp Fakültesi dergisi erişime açılmıştır. Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi adına İmtiyaz sahibinin Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Mahmut ÖZER ‘in olduğu derginin sorumlu editörü olarak Tıp Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Ali BORAZAN yer almaktadır. Bölüm editörlüğü görevini ise Prof. Dr. Taner BAYRAKTAROĞLU, Prof Dr. Güldeniz KARADENİZ ÇAKMAK, Doç. Dr. Veysel Haktan ÖZAÇMAK, Doç. Dr. İshak Özel TEKİN, Doç. Dr. Meryem AKPOLAT FERAH, Yrd. Doç. Dr. Zehra SAFİ ÖZ, Yrd. Doç. Dr. Yasin HAZER, Yrd. Doç. Dr. Yasin ÖZTÜRK ve Yrd. Doç. Dr. Başak DELİKANLI ÇORAKÇI ‘nın paylaştığı Batı Karadeniz Tıp Dergisi ‘nin öncelikli amacı sağlık bilimleri (temel tıp bilimleri, klinik bilimleri, cerrahi bilimler, fizyoterapi ve rehabilitasyon, sağlık yönetimi, sosyal hizmet, hemşirelik-ebelik, odyoloji ve gerontoloji) ve meslekleri alanında ulusal ve uluslararası bilgi paylaşımını sağlayarak bu alanlarda gelişmeye katkı sağlamaktır. Ayrıntılı bilgilerine “baktip.beun.edu.tr” adresinden ulaşabileceğiniz dergi elektronik ortamda yılda 3 kez (Nisan, Ağustos ve Aralık aylarında) yayımlanacaktır. Gelişimine katkı yapmak isteyen tüm bilim insanlarının önerilerini dikkate alacak olan Batı Karadeniz Tıp Dergisi, açık kaynak kodlu bir dergi hazırlama ve yayınlama programı olan Açık Dergi Sistemleri (Open Journal Systems) yazılımı üzerinden kullanılacaktır. Yayın dili Türkçe ve İngilizce olan dergiye sağlık ve onunla ilişkili tüm alanlardan katkılarınızı bekler şimdiden teşekkürlerimizi sunarız.

Yayınlanma Tarihi : 21.12.2016