Emekli Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ Üniversitemizde Konferans Verdi

26. Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Üniversitemizde ‘Türk Dış Politikasının Dünü, Bugünü ve Yarını’ başlıklı konferansta öğrencilerimiz ile bir araya geldi.
Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde 20 Aralık Cuma günü düzenlenen etkinliğe akademik, idari personel ve çok sayıda öğrencimiz katıldı.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başbuğ, hayatından kesitler vererek başladığı konuşmasında, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin dış politikada elde ettiği tarihi başarılara değindi. Türk dış politikasının oluşturulmasında milli gücün etkinliğine de vurgu yapan İlker Başbuğ, milli hedeflerin belirlenmesi, ortak değerler altında birleşilmesi ve dış politikaya milli menfaatlerle bakılmasının bu süreçte uyulması gereken temel prensipler olduğunun altını çizdi. Ülkemizin jeopolitik önemine değinen Başbuğ, Türkiye’nin coğrafi konumu sebebiyle bölgesinde önemli bir role sahip olduğunu, dünya genelinde özellikle de komşu ülkeler nezdinde stratejik bir öneme ve güce sahip olduğunu belirtti. Başbuğ, konuşmasının sonunda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta Barış, Dünyada Barış” sözlerini Türk dış politikası kapsamında değerlendirdi.

Öğrencilerin yoğun katılımı ile soru cevap şeklinde ilerleyen konferans, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Seyfullah Kara’nın Emekli Orgeneral İlker Başbuğ’a günün anısına üniversitemizi tanıtıcı hediyeler vermesi ile sona erdi.

20 Aralık 2019