Çanakcılar A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Başarı Öyküsünü Öğrencilerimizle Paylaştı

Üniversitemiz Devrek Kampüsü konferans salonunda “Sanayi-Üniversite Buluşması” kapsamında Çanakcılar Yapı Malzemeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Çanakcı öğrencilerimiz ile bir araya geldi.

12 Aralık Perşembe günü öğrencilerimizle girişimcilik üzerine bir söyleşi gerçekleştiren Çanakcılar Yapı Malzemeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Çanakcı, iş hayatından örnekler vererek, başarıya giden yolda karşılaştıkları zorlukları ve bu zorlukları nasıl aştığını anlattı.

Girişimciliğin ülke ekonomisi açısından önemine değinen ve öğrencilerimize tavsiyelerde bulunan Çanakcı, çağımızın bilgi çağı olduğunu, bilgiye erişmenin eskiye oranla daha kolay olduğunu, gençlerimizin başarıyı yakalayabilmeleri için her gün kendilerini biraz daha geliştirmeleri gerektiğini belirterek "Kolay yoldan para kazanılamaz, kazanılabilse bile bunun bir değeri yoktur. Başarı bir anda elde edilemez. Hedefleriniz doğrultusunda her gün bir tuğla koyarak yola devam edebilirsiniz. Bu açıdan bizim başarımızın sırrı devamlılık ve disiplindir” diye konuştu. İşletmelerin kuruluş aşamasında büyük zorluklar yaşadığını ve bu zorlukları aşmadaki en büyük faktörün çok çalışmak olduğunu belirten Çanakcı, küçük detayların iyi analiz edilmesi ve ufak görülebilecek problemlerin büyümeden çözüme kavuşturulması gerektiği konusunda öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Soru cevap şeklinde devam eden söyleşi,  Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ve Devrek MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ferdi Kesikoğlu tarafından Sezai Çanakcı’ya teşekkür belgesi verilmesi ile sona erdi.

13 Aralık 2019