Rektörümüz Çaycuma’da ‘Geleceğe Nefes’ Fidan Dikme Seferberliğine Katıldı

T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı koordinesinde başlatılan Türkiye genelinde gerçekleştirilen " 11 Milyon Ağaç Bugün Fidan Geleceğe Nefes" seferberliği kapsamında, 81 ilde milyonlarca fidan 11 Kasım Pazartesi günü toprakla buluştu.

Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı ülke çapında başlatılan  ‘11 Milyon Ağaç Bugün Fidan Yarın Nefes’ seferberliği kapsamında üniversitemiz öğrencileri ile birlikte ‘Geleceğe Nefes Ol’  kampanyasına destek verdi.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan himayelerinde ‘Milli Ağaçlandırma Günü’ olarak ilan edilen 11 Kasım’da Saat 11.11’de 81 ilde 2023 noktada eş zamanlı olarak gerçekleştirilen fidan dikim noktalarından biri de Zonguldak’ın Çaycuma ilçesi oldu. Vali Erdoğan Bektaş ve İl Protokolünün de katıldığı etkinlikte Rektörümüz, çok sayıda öğrencimizle birlikte Çaycuma’da fidan dikimi gerçekleştirdi.

Çevre dostu ve yeşil kampüsleri ile Türkiye’nin ve dünyanın en yeşil üniversiteleri arasında yer alan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde ‘Doğanın korunması’ öncelikli hedefler arasında yer almaktadır. Gerek tüm kampüslerindeki yeşillendirme çalışmaları, gerek geleceğe daha temiz bir yaşam bırakmak adına başlatılan sıfır atık çalışmaları ve geri dönüşüm politikaları ile Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ‘Doğa dostu’ kimliği ile öne çıkmaktadır.  Üniversitemiz akademik ve idari personeliyle, öğrencisiyle içinde yaşadığı çevreye duyarlı, topluma hizmet noktasında nitelikli ve örnek teşkil edecek çevre politikalarını sürdürülebilir kılmaya devam etmektedir.

11 Kasım 2019