Atatürk Vefatının 81. Yıl Dönümünde Üniversitemizde Etkinliklerle Anıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 81. yıl dönümünde üniversitemizde düzenlenen tören ve etkinliklerle anıldı.

Anma programı Farabi Kampüsü tören alanında Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Kemal Büyükgüzel ve Prof. Dr. Veysel Haktan Özaçmak’ın Atatürk büstüne çelenk koyması ile başladı. Tören; Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sona erdi.

Törenin ardından Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen 10 Kasım Atatürk’ü Anma etkinliklerine ise Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Rektör Yardımcılarımız, akademik–idari personellerimiz ve öğrencilerimiz katıldı.

Etkinlikte Atatürk'ün sevdiği müzik eserleri Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı öğretim üyelerince seslendirildi. Solo performanslarının ardından Konservatuvar öğrencilerinden oluşan koro eşliğinde Atatürk Marşları söylendi. İlgi ile takip edilen '10 Kasım Atatürk'ü Anma Konseri' sonrasında Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Canan Kuş Büyüktaş tarafından “Atatürk’ün Türk Tarihçiliğine Katkıları” konferansı verildi.

Anma programı, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı’nın, Dr. Öğr. Üyesi Canan Kuş Büyüktaş’a teşekkür belgesi takdimiyle sona erdi.

10 Kasım 2019