Üniversitemiz Yeni Açılan Yüksek Lisans ve Doktora Programları İle Büyümeye Devam Ediyor

14 Fakültesi, 3 Enstitüsü, 4 Yüksekokulu, 9 Meslek Yüksekokulu, 32 Araştırma Merkezi ve 35 binden fazla öğrencisi ile gerek ülkemizde gerek yurt dışında en çok tercih edilen yükseköğretim kurumlarından biri olan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, her geçen yıl büyümesini ve gelişmesini sürdürüyor.

Birçok lisans, ön lisans, yüksek lisans ve doktora programının bulunduğu üniversitemizde 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı Bahar dönemi itibariyle Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde yüksek lisans ve doktora programları öğrencilere kapılarını açacak. Bu kapsamda, üniversitemizin Kdz. Ereğli Turizm Fakültesine Turizm İşletmeciliği tezli ve tezsiz II. Öğretim yüksek lisans programı ile Turizm İşletmeciliği doktora programı açılmasına ilişkin teklifi Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK)  Yükseköğretim Yürütme Kurulu’nun 09.10.2019 tarihli toplantısında alınan kararla onaylandı. Bu kararla üniversitemizde lisansüstü toplam yüksek lisans program sayısı 94’e yükselmiş oldu.

Üniversitemiz Turizm Fakültesi kurulduğu tarihten itibaren genç ve dinamik akademik kadrosu ile geleceğin turizm işletmecilerini ve turist rehberlerini yetiştirmektedir. Bünyesine kazandırdığı lisansüstü eğitim programları ile önümüzdeki bahar yarıyılında turizm alanında lisansüstü eğitim almak isteyenlere kapılarını açacak üniversitemiz sektörün ve akademinin ihtiyacı olan donanımlı ve deneyimli bireyler yetiştirerek ülkemiz turizmine nitelikli insan kaynağı sunmayı amaçlamaktadır.

27 Ekim 2019