Teknoloji Transfer Ofisi İlk Faaliyet Programları Gerçekleştirildi

Üniversitelerden sanayiye bilgi birikiminin ve lisanslanmış ürünlerin aktarılması, hem ekonomiye hem de ulusal ve uluslararası iş gücüne olumlu katkılar sağlanması için arabirim olmak; üniversitede üretilen teknolojinin sanayiye aktarılmasında köprü görevi görerek üniversite-sanayi iletişimini sağlamak ve öğretim elemanları ile araştırmacıların Ar-Ge ya da danışmanlık projeleri yapmalarına yardımcı olmak amacıyla kurulan Teknoloji Transfer Ofisi  (TTO) güz dönemi programlarına başladı.

17 Ekim Perşembe günü, iki oturum şeklinde gerçekleşen programlarda, Sezai Karakoç Kültür Merkezinde başlayan sabah oturumuna Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kemal Büyükgüzel ve Prof. Dr. V. Haktan Özaçmak, Fakülte Dekanları, Zonguldak Teknokent Genel Müdürlüğü yetkilileri, akademik, idari personel ve öğrenciler katıldı.

Programın açılışında konuşan Rektörümüz, Teknoloji Transfer Ofisi’nin bu yıl aktif bir şekilde faaliyetlerine başladığını belirterek Üniversitelerin ve ülkelerin, gelişmişlik seviyelerinin yaptıkları araştırmalar ile doğru orantılı olduğunu, araştırma konusunda ülkemizde son yıllarda büyük çalışmalar yapılarak birçok alanda çok güzel sonuçlar elde edildiğini söyledi. Ülkemizin ve üniversitemizin gelişmesi için TÜBİTAK, KOSGEB, BAKKA gibi birçok kuruluştan alınan desteklerin daha da artırılması gerektiğine değinen Rektörümüz, bundan sonraki süreçte Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’ni bu araştırma göstergelerinde daha üst seviyelere taşımayı hedeflediklerini belirtti.

Program, Koordinatör Karakoca’nın sunumu ile devam etti. Karakoca, Teknoloji Transfer Ofisin’nin vizyon ve misyonu, faaliyet planları başta olmak üzere,  lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine yönelik TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tanıtımı, başvuru şartları ve burs / destek miktarları hakkında katılımcılar bilgilendirirken, Zonguldak Teknopark İdari İşler Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ferdi Kesikoğlu da Zonguldak Teknopark Genel Müdürlüğünün faaliyetleri ve fırsatlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Programın öğleden sonraki oturumu ise İbni Sina Kampüsü Şebnem Kargı Konferans salonunda gerçekleştirildi.

Geçtiğimiz Eylül ayında hizmet vermeye başlayan TTO, akademik araştırma sonuçlarının verimli ve hızlı bir şekilde ticarileşmesine ilişkin faaliyetlerin yürütülmesi ve üniversite-sanayi işbirliğinin güçlendirilmesi, sürekliliğinin sağlanması ve endüstride rekabet edilebilir ürünlerin elde edilmesi çerçevesinde üniversitemiz, araştırma merkezleri, özel sektör arasında; araştırmacılar ile girişimciler, yatırımcılar ve sanayiciler ile gerekli ve ihtiyaç duyulan bağlantıların sağlanması gibi önemli görevler üstleniyor.

Teknoloji Transfer Ofisi hakkında ayrıntılı bilgi almak isteyen akademik personel, öğrenciler, araştırmacılar ve girişimciler TTO web sitesi (http://tto.beun.edu.tr/) veya Mühendislik Fakültesi Dekanlığı ikinci katında yer alan TTO Koordinatörlüğünü ziyaret ederek ulaşabilir.

17 Ekim 2019