Ahşap Kültürünü Uygulama ve Araştırma Merkezimiz TRT Haber'i Ağırladı

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Ahşap Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi, 12 Nisan Cuma günü TRT Haber’i konuk etti.

TRT Haber, merkezimizi ziyaret ederek ‘Oyuncak Model Tasarımı ve Üretimi’ projesi hakkında Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hikmet Yazıcı’dan bilgiler aldı.

Merkez Müdürü Yazıcı, “Merkezimizde öğretim ve atölye teknik elemanları tarafından ahşap oyuncak ve zekâ geliştirici materyallerin üretimleri gerçekleştirilmektedir. Ahşap Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak ahşap oyuncak tasarım ve üretim uygulamalarını teşvik etmek, üniversitemizin bilgi ve birikimini aktarmak, faydalı model oluşturmak, sıfır atık projesi kapsamında endüstriyel atıkların değerlendirilmesini sağlamak hedefindeyiz” dedi.  Türkiye’de oyuncak sektörünün neredeyse tamamen ithalata bağlı olduğunu ifade eden Yazıcı, özellikle hammadde açısından zengin olan ülkemizin bu pazardan payını alabilmesi ve bu konuda dünyada cazibe merkezi olabilmesi için mevcut potansiyelinin değerlendirilerek ahşap oyuncak sektörünün geliştirilmesinin gerektiğini söyledi.

Oyuncakların Sağlıklı Olması Önemli

TRT Haber’e yaptığı açıklamada Yazıcı, çocuk gelişimi ve eğitimi açısından sağlıklı materyallerden yapılmış oyuncakların kullanımının son derece önemli olduğunu çocuğa oyun olanakları sunulması kadar oyunla ilgili eğitim materyallerinin sağlanmasının da dikkat edilmesi gereken bir başka konu olduğuna dikkat çekti.

Topluma Hizmet Ediyoruz

Topluma hizmet ve sosyal sorumluluk kapsamında üniversitemizin her konuda üstlendiği misyon gereği Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı‘nın tavsiyeleri ile farklı alanlara ve ihtiyaç sahiplerine ahşap oyuncaklar gönderildiğini ifade eden Dr. Öğr. Üyesi Yazıcı, bu oyuncakların sevgi evlerindeki çocuklara, şehit aileleri ve çocuklarına,  bölgemizde bulunan ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün belirlediği ihtiyaç sahibi çocuklara, Türk Kanser Derneği Mucize Evlerin'de konaklama yapan ve kanser tedavisi gören çocuklara, ayrıca 23 Nisan etkinlikleri kapsamında bölgemizde bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün belirlediği ihtiyaç sahibi okullara destek olarak gönderildiğini söyledi.

Röportajın sonunda Dr. Öğr. Üyesi Yazıcı “Maddi ve manevi destekleriyle merkezimizin işlevselliğini ve gelişimini artıran, tüm çalışmaları ve gelişmeleri yakından takip ederek projenin gelişmesi için her türlü desteği gösteren Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı‘ya sonsuz teşekkür ederiz. Ayrıca siz TRT ailesine böylesine çocuklarımızın sağlıklı yetişmesi amaçlı ve son derece önemli bir konuda program imkânı sağladığınız için teşekkür ederiz” şeklinde açıklamada bulundu.

12 Nisan 2019