Cumhuriyetimizin ‘2023 Hedefine’  2023 Ünite Kan Bağışı

Üniversitemiz; Türk Kızılay’ı Genel Başkanlığı, Zonguldak Türk Kızılay Şubesi işbirliği ve Kızılay Gençlik Topluluğu’nun gönüllü katılımı ile 20-21 Mart tarihleri arasında düzenlenen 8. Geleneksel Kan Bağışı Kampanyası ile yeni bir rekora, yine bir rekora imza attı.

‘Kampüsün Kanında Hayat Var’ sloganıyla her sene yeni rekorlar kıran üniversitemiz,  bu yıl da sınır tanımadı, toplamda 2023 ünite kan bağışı ile hem Türkiye’de yeni bir rekora imza attı; hem de Cumhuriyetimizin 2023 vizyonu hedefine yaraşır bir rakama ulaştı.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nin 2011 yılından bu yana kan bağışı konusunda farkındalık yaratmak, kaynağı insan olan kanın değeri hakkında gençleri bilinçlendirmek amacıyla 8 yıldır sürdürdüğü kampanya bu yıl da yoğun katılımla gerçekleştirildi. “Limiti insanlarımızın geniş gönlüne bırakıyoruz” sloganıyla yola çıkan üniversitemiz, iki gün boyunca sabahın erken saatlerinden itibaren kan bağışına destek veren öğrencilerimiz, akademik ve idari personelimizle iyilikte sınır tanımadı. Kampanya süresince kaç ünite kan bağışı yapıldığı anlık olarak salonun skorborduna yansıtıldı.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’ne “Kurumsal Kan Bağışçısı Altın Ödülü” Verildi

Geleneksel Kan Bağışı Kampanyasının açılışında Türk Kızılayı Genel Müdür Yrd. Alper Küçük kan bağışında başarı gösteren kurumlara yeni verilmeye başlanan "Kurumsal Kan Bağışçısı Altın Madalyası ve Beratı” ödülünü, üniversitenin kan bağışına kurumsal katkısı nedeniyle Rektör Prof. Dr. Mustafa Çufalı’ya takdim etti.

İki gün süren kampanya boyunca, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı, kan bağışçılarını yalnız bırakmadı. Etkinliğin gerçekleştirildiği salonu ziyaret ederek öğrencilerle sohbet etti.

8 yıldır geleneksel olarak sürdürülen kan bağışı kampanyamızın 2019 yılı etkinliklerinde Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutlayacağımız 2023 yılı vizyonunu vurgulayan 2023 ünite kan bağışı sayısına ulaşıldı.

2012’de 705, 2013’te bin 267, 2014’te ‘İstanbul’un Fethi 1453’ sloganıyla 1453 ünite, 2015‘te ‘Çanakkale Şehitleri’ni Anma 1915’ sloganıyla 1915 ünite,  2016 yılında ‘Limit-sizsiniz’ sloganıyla 1627 ünite, 2017 yılında ‘Limiti insanlarımızın geniş gönlüne bırakıyoruz’ sloganıyla 1868, ilçeler ve çevre kampüslerle birlikte altı yılda toplam 16726 kan bağışına ulaşıldı. Limitin yine bağışçılara bırakıldığı 2018’de 1600, 2019 yılında ise 2023 ünite kan bağışı yapılmış oldu. Sekizinci yılın sonunda toplam 20349 ünite kan bağışına ulaşıldı. Böylece Üniversitemiz kan bağışı sayısı ile Türkiye’de anlamlı rekor elde etmiş oldu.

“Cumhuriyetimizin 100. Yılı Özlemine Yakışan Bir Rekora İmza Attık”

İki gün süren kampanya süresi boyunca kan bağışı salonunu ziyaret ederek bağışçıları yalnız bırakmayan Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nin toplumla bütünleşme ve sosyal sorumluluk misyonu çerçevesinde hayata geçirilen projeleri her zaman anlamlı bulduğunu ifade etti. Kanın acil değil sürekli bir ihtiyaç olduğunun ve manevi bir karşılığı olduğunun altını çizen Rektörümüz, kan bağışının kişisel ve toplumsal açıdan faydalarına değindi. Kaynağı insan olan kan bağışının tamamen gönüllülük esasına dayandığını, bu bağlamda Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi personeli ve öğrencileriyle bir bütünlük içerisinde olarak bu anlamlı ve hayati farkındalık projesine gönülden destek verdiğini, bu tür projelere bundan sonra da destek vereceğini söyledi.

Rektör Çufalı, bu yıl elde edilen 2023 ünite kan bağışı sayısı ile Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ailesi olarak Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışır bir rekora imza atmanın gururunu yaşadıklarını, bu çerçevede böyle güzel ve anlamlı organizasyonda emeği geçen Türk Kızılayı Genel Başkanlığı, Zonguldak Türk Kızılay Şubesi, Kızılay Gençlik Topluluğu başta olmak üzere tüm bağışçı öğrenci ve personele teşekkür ettiğini söyledi.

22 Mart 2019