Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde Organ Nakli Merkezi’nin Ruhsat Alım Töreni ve Açılışı Yapıldı

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Organ Nakli Merkezinin ruhsat alım töreni 12 Mart Salı günü Rektör Prof. Dr. Mustafa Çufalı, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ertuğrul Güner, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemal Büyükgüzel, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyfullah Kara, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Can, Merkez Müdürü Prof. Dr. Şenay Özdolap, Organ Nakli Merkezi mesul müdürü Prof. Dr. Ali Borazan, öğretim üyeleri ve idari personelin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Merkez Müdürü Prof. Dr. Şenay Özdolap açılışta yaptığı konuşmada, sadece merkezin açılmasının yeterli olmadığını organ nakli için gerekli olan organın bağışı konusunda da farkındalık çalışmaların yapılmasının önemli olduğunu vurgulayarak, “Yaklaşık 1,5 yıldır bu iş için çalışılıyorduk. Bu konuda hocalarımız eğitimlerini ve sertifikalarını aldı. Organ nakli bir ekip çalışması ve biz ekibimizin her süreçte özverili çalışmayla bu işi en iyi şekilde yapacaklarına inanıyoruz. Bu süreçte emeği ve desteği olan herkese teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Prof. Dr. Ali Borazan ise, “Organ Nakli Merkezimizin eğitim, araştırma ve hizmette halkımıza, öğrencilerimize, araştırma görevlilerimize ve öğretim üyelerimize ciddi katkısı olacaktır. Ayrıca toplumda karaciğer, böbrek yetmezliği rahatsızlığı bulunan hastalara da büyük umut olacaktır. Açılan merkezimizin ilimize, bölgemize hayırlı olmasını diler, bu süreçte emeği geçenlere teşekkür ederim” açıklamasında bulundu.

Törende açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ertuğrul Güner, böyle bir merkezin ilimiz bünyesine kazandırılmış olmasından dolayı son derece mutlu olduğunu ve iş birliği ile çalışmaya devam edip bundan sonraki süreçte organ bağışı konusunda halkı bilinçlendirmek, organ bağışına teşvik etmek ve organ nakli hususunda destek ve çalışmalarının devam edeceğini ifade etti.

Rektör Prof. Dr. Çufalı, Organ Nakli Merkezi açılışındaki konuşmasında, “Üniversitemiz şehrimizde ve Batı Karadeniz Bölgesi’nde nitelikli sağlık hizmeti sunma gayretini sürdürmektedir. Organ nakli, göreve geldiğim günden itibaren başlatmak istediğimiz hizmetlerimizden birisiydi. Bu hizmetlerin başlaması için personellerimizin eğitimlerini tamamladık. Gerekli altyapı ve hazırlıkların tamamlanmasının ardından Sağlık Bakanlığı yetkililerince yapılan incelemeler sonrasında Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezimiz karaciğer ve böbrek nakli yapabilme yetkisini elde etmiştir. Batı Karadeniz Bölgesi’nde ilk kez uygulanacak olan karaciğer ve böbrek naklinin başlamasıyla bölgemizde önemli bir sağlık hizmetinin daha sunulmaya başlamasının haklı gururunu yaşıyoruz. Sağlık kampüsümüz gerek bilimsel çalışmaları gerekse ilimiz ve bölge genelindeki vatandaşlara yönelik sağlık hizmetiyle hızla büyümeye devam ediyor. Organ naklinde bu aşamaya gelinmesinde emeği geçen tüm yönetim kadrosundaki ve ekip içerisindeki öğretim üyelerimize ve sağlık personeline teşekkür eder, ulusal ve uluslararası standartlarda sunulan bu sağlık hizmetinin ilimize bölgemize ve tüm insanlığa hayırlı olmasını dilerim ”dedi.

Şebnem Kargı Konferans Salonunda düzenlenen programda konuşmaların ardından İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ertuğrul Güner tarafından Rektör Prof. Dr. Mustafa Çufalı’ya Organ Nakli Merkezi Ruhsatı teslim edildi. Ardından Organ Nakil Merkezinin açılışı gerçekleştirildi.

15 Mart 2019