Üniversitemizde ‘Ceviz Yetiştiriciliği Uygulama Bahçesi’ Kuruldu

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Çaycuma Gıda ve Tarım Meslek Yüksekokulu Kampüsü’nde  ‘Ceviz Yetiştiriciliği Uygulama Bahçesi’ kuruldu.

En kaliteli cevizin Türkiye topraklarında yetişmesine karşın, yeterli üretim yapılamadığı için, tüketilen cevizin yarısından fazlası ithal edilmekte. İnsan sağlığına sayısız faydası olan cevizin ağacı da, salgıladığı sülfür gazı sayesinde ozon tabakasını onarıyor. Tüm bu yararları göz önüne alındığında, ceviz ağacının ülkemizde yetiştirilmesinin yaygınlaştırılması amacıyla, Öğr. Gör. Saadet Sevil Yücel'in hazırladığı bu proje, Çaycuma Kampüsümüzde hayata geçirildi.

Proje kapsamında, Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü Gökçebey Fidanlık Şefliği’nden temin edilen farklı çeşitlerdeki ceviz fidanları, Öğr. Gör. Saadet Sevil Yücel önderliğinde Öğr. Gör. Gökhan Cengiz, Öğr. Gör. Yunus Emre Önal ve öğrencilerinin “Ormancılık Haftası Etkinliği” olarak gerçekleştirdiği destekle uygulama bahçesine dikildi.

14 Mart 2019