İŞKUR Kampüste ‘ 8’inci Zonguldak İnsan Kaynakları ve Kariyer Günleri’  Üniversitemizde Düzenlendi

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ile Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) işbirliğinde  “İŞKUR Kampüste etkinlikleri kapsamında düzenlenen  ‘Zonguldak İnsan Kaynakları ve Kariyer günlerinin 8’incisi üniversitemizde yapıldı.

13 Mart Çarşamba günü Tahir Karaoğuz konferans salonunda düzenlenen insan kaynakları ve kariyer günü etkinliklerine, Vali Erdoğan Bektaş, Garnizon Komutanı Ayhan Kafalı, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Rektör Prof. Dr. Mustafa Çufalı,  Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemal Büyükgüzel, BAKKA Genel Sekreter Vekili Elif Acar, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Kapıcı, siyasi parti il temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Programda konuşan Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gönül Demirsu, 8'incisini düzenledikleri kariyer günleri toplantısında Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi işbirliğinde İŞKUR Kampüste programı ile istihdama giden yolda,  genç işsizliğin önlenmesi ve gençlerin istihdama katılımlarının sağlanması amacıyla üniversiteden yeni mezun olacak gençlere kurum hizmetlerini tanıtmayı ve çalışma hayatına atılmadan destek vermeyi amaçladıklarını ifade etti.

İŞKUR Kampüste programı ile İş Kulübü Liderleriyle üniversite öğrencilerini buluşturarak özel çalışmalar yaptıklarını ifade eden Demirsu, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi işbirliği ile faaliyete geçirilen hizmet noktalarında öğrencilere bilgilendirmeler yaptıklarını söyledi.

Rektör Prof. Dr. Çufalı, kariyer günleri kapsamında yapmış olduğu açıklamada, İşkur ile yapılan işbirliğinin önemine dikkat çekerek, üniversite olarak her alanda kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliklerini devam ettirdiklerini ve bu ortak çalışmaları önemsediklerini ifade etti. Çufalı, İşkur ile olan işbirliği çerçevesinde okul sonrası gençlerin iş hayatına atılmalarında bir farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını,  bu kariyer günü etkinlikleri sayesinde öğrencilerin iş hayatına atılırken kendini, meslekleri, İşvereni ve işgücü piyasasını tanıma da daha yetkin olacaklarını ve nitelikli bir şekilde iş hayatına atılabileceklerinin altını çizdi.

Kariyer günü etkinliğinin sonunda, İŞKUR ile işbirliği içinde olan ve istihdama katkıda bulunan dernek ve işletme temsilcilerine il protokolü ve rektörümüz tarafından teşekkür belgesi ve hediye takdim edildi.

14 Mart 2019