Fen Edebiyat Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı Yapıldı

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Kurul Toplantısı, 14 Mart Perşembe günü, Tahir Karaoğuz konferans salonunda yapıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı başkanlığında yapılan toplantıya; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemal Büyükgüzel, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şadi Şen ile öğretim üye ve elemanları katıldı.

Kurul, Dekan Prof. Dr. Şen’in fakültenin kısa tarihçesini anlatan sunumu ile başladı. Şen, sunumunda akademik ve idari insan kaynakları, öğrenci sayıları,  eğitim-öğretim,  bütçe, akademik, sosyal ve idari faaliyetler, tamamlanan ve devam eden bilimsel projeler başlıkları altında Fakültede yürütülen çalışmalara ve bunlarla ilgili istatistiklere yer verdi.

Prof. Dr. Şen’in sunumu sonrası konuşan Rektör Çufalı, Fen Edebiyat fakültelerinin ve temel bilimlerin toplumsal ve teknolojik alanlardaki önemine değindi. Çufalı,  Dünya genelinde temel bilimlerin öncelikli tutulduğunu, uygulamalı bilimlerin gelişmesinde Fen-Edebiyat fakültelerinde verilen ve üretilen temel bilgilerin çok önemli olduğunu, bir çok buluşun temelinde fen edebiyat fakültelerinin teknoloji ve toplumsal alanda yapmış olduğu yenilikçi ve üretken yaklaşımların olduğunu vurguladı.  Konuşmasında ‘tarımsal zararlı bazı böceklerle mücadelede’ elde edilen bilimsel buluş için Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından Biyoloji Bölümü’ne verilen ‘Patent Belgesi’nin önemine de değinen Çufalı, Teknopark bünyesinde yakın bir zamanda bir ‘patent birimi’ açılacağını söyledi. Rektörümüz, bilimsel proje ve çalışmalarda, eğitim ve öğretimde kalite, nitelik ve uluslararasılaşmaya da öncelik verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Soru-cevap şeklinde ilerleyen akademik kurul toplantısı,  fakülte ve bölüm bazında 2018 yılında uluslararası saygın dergilerde en çok yayın yapan öğretim üyelerine Rektör Prof. Dr. Çufalı ve Dekan Prof. Dr. Şen tarafından teşekkür belgesi ve plaket verilmesi ile son buldu.

14 Mart 2019