Üniversitemiz Ev Sahipliğinde “Emeğin ve Sendikacılığın Geleceği” Temalı 19. Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Kongresi Yapıldı

4-6 Ekim 2018 tarihleri arasında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü ve Türk-İş ortaklığı düzenlenen “Emeğin ve Sendikacılığın Geleceği” temalı 19.  Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Kongresi Karadeniz Ereğli’de yapıldı.

Kdz. Ereğli Büyük Anadolu Otel’de yapılan kongrenin açılışına Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Hamdi Uçar, Ahmet Çolakoğlu, Deniz Yavuzyılmaz Ünal Demirtaş, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ahmet Demirci, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, akademisyenler, madenciler, Erdemir işçileri ve öğrenciler katıldı.

Kongrenin açılışında “2000’li Yıllarda Sendikacılığın Sorunları ve Çözüm Arayışları” konusu konuşuldu. Konuyla ilgili temel başvuru kaynaklarının yazarları olan Prof. Dr. Seyhan Erdoğdu, Prof. Dr. Metin Özuğurlu ve Doç. Dr. Aziz Çelik sunumlarını, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri disiplinin duayen isimlerinden Prof. Dr. Metin Kutal’ın oturum başkanlığında gerçekleştirdi.

30 farklı üniversiteden akademisyenin ve Türk-İş’e bağlı sendikaların katılımda bulunduğu 3 gün süren kongrede, 11 farklı oturumda Çalışma Ekonomisi disiplininin tanınan isimleri tarafından emek ve sendikacılığa dair önemli fikirler tartışıldı.

12 Ekim 2018