Devrek Kampüsü’nde Öğrencilerimizle Kaynaşma Kahvaltısı

Devrek Belediyesinin katkılarıyla Devrek Kampüsünde eğitim gören öğrencilere yönelik tanışma ve kaynaşma kahvaltısı düzenlendi.

Devrek Kampüsü bahçesinde düzenlenen kahvaltı etkinliğine Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Devrek Kaymakamı Tolga Polat, Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, AK Parti Devrek İlçe Başkanı Serdar Kelebek, Devrek İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Serkan Koparan, Devrek TSO Başkanı Haldun Hacukaloğlu, Devrek Esnaf Odası Başkanı İsmet Akdemir, DMYO ve Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Ferdi Kesikoğlu, Devrek İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Turan, Devrek İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Cihan Durdubaş, DMYO Dernek Başkanı Ahmet Akdemir, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Kesikoğlu; “Tüm Çabamız Öğrencilerimiz İçin”

Devrek Meslek Yüksekokulu ve Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ferdi Kesikoğlu “Devrek Kampüsünde Uygulamalı Bilimler ile birlikte 10 bölüm ve 13 programla eğitim hizmetine devam etmekteyiz. 2500 civarında kayıtlı öğrencimiz bulunmaktadır ve aktif olarak öğrenimine devam eden öğrenci sayımız ise 1700 civarındadır. Genç, dinamik ve başarılı akademik kadromuzla bilimsel, kültürel ve sosyal anlamda farkındalık yaratarak öğrencilerimizin ilerlemeleri ve gelişmeleri için çaba sarf ediyoruz. Bu noktada Devrek Belediyesinin desteği çok önemli ve hiçbir desteği de bizlerden esirgemiyorlar. Bu kahvaltı organizasyonunda da katkıları olan Devrek Belediyemize ve emeği olan herkese tekrar teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Başkan Semerci; “Zamanın Kölesi Değil Efendisi Olun”

Düzenlenen etkinlikte bir konuşma yapan Devrek Belediye Başkanı Semerci, “ Bu tür etkinliklerin amacı birbirimizi yakinen tanımak, kaynaşmayı sağlamaktır. Aramıza bu yıl yeni katılan öğrenciler var, öncekiler var. Devrek’te iyi hoş günler geçirmeniz, öğrenim süresinin sonunda iyi anılarla ayrılmanız bizler için çok önemli. Yüksekokulumuz da gelişim içerisinde. Burada bu yerleşkede gerekli yatırımların yapılmasını Sayın Rektörümüzden pozitif ayrımcılık olarak bekliyoruz. Rektörümüzün yakın ilgisinden de memnunuz.  Kendilerine teşekkür ediyoruz. Devrekliler olarak da bizler üzerimize düşen görevi yapacağız. Sevgili gençlerimiz, eğitiminizin ne kadar önemli olduğunu kavramalısınız. İnsan yaşamı doğumundan ölümüne kadar baştan sona değişimlerle doludur. Değişim kaçınılmaz, gelişim ise tamamen sizin elinizdedir. Çıtayı yüksek tutun ve her zaman kendinize yüksek hedefler koyunuz. Her şeyden önemlisi doğru ve dürüst olunuz. Allah her zaman doğru olanın yanındadır. Başarılı, sağlıklı ve mutlu bir öğretim yılı geçirmenizi diliyorum. Her şey gönlünüzce olsun” dedi.

Rektör Çufalı Öğrencilere Tavsiyelerde Bulundu

Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı öğrencilerimize seslenerek,  “Sevgili öğrencilerimiz iyi kötü burada 2-3 ya da 4 yıl geçireceksiniz. Ama buradan ayrıldıktan sonra burada güzel hatıralarınız olsun.  Asıl yapacağımız şey çok çalışmak. Yıllar çabuk geçer. O nedenle buradaki günlerinizi iyi değerlendirmeniz gerekiyor. Ne kadar iyi değerlendirirseniz meslek hayatınızda da o kadar başarılı olursunuz. İş imkânları da o kadar fazla olur. Sadece çok ders çalışarak olmaz, bütün sosyal faaliyetlere katılın, bilimsel, sportif ve sanatsal alanlarda yeteneklerinizi keşfetmeye çalışın. Bu günlerinizi, yıllarınızı iyi değerlendirin. Biz bu konuda ne gerekiyorsa üniversite olarak elimizden geldiğince karşılamaya çalışacağız. Önümüzdeki sene Adalet Meslek Yüksekokuluna öğrenci almaya çalışacağız. Erkek öğrencilerin yurt konusunda talepleri var. Umarım en kısa zamanda o da çözülür” ifadelerine yer verdi.

Yapılan protokol konuşmalarının akabinde öğrenciler ve akademisyenler protokol ile birlikte kahvaltı yaptı ve uzun uzun sohbet etme imkanı buldular. Öğrencilerin memnuniyetleri gözlerinden okunurken istek ve taleplerini de gerek Belediye Başkanı Mustafa Semerci’ye, gerek üniversite Rektörü Mustafa Çufalı’ya ve gerekse de Müdür Kesikoğlu’na bire bir ilettiler.

12 Ekim 2018